04.12.2019 — 11:00

Відбулася презентація та обговорення проєктів Стратегії розвитку Хмельницької  області на 2021-2027 роки

Сьогодні під керівництвом голови адміністрації Дмитра Габінета проведено засідання керівного комітету з розробки проєкту Стратегії розвитку Хмельницької області на 2021-2027 роки. До участі у засіданні також долучилися голова обласної ради Михайло Загородний та експерт з питань стратегічного планування Петро Мавко.

Дмитро Габінет зазначив, що метою сьогоднішнього засідання керівного комітету є презентація та обговорення проєктів Стратегії розвитку Хмельницької  області на 2021-2027 роки та Плану заходів з її реалізації на 2021-2023 роки.

«На сьогодні кожна країна, що вважає себе цивілізованою, має свій орієнтир розвитку. Таким орієнтиром для нашого регіону є Стратегія розвитку Хмельницької  області на 2021-2027 роки. І це не просто документ на папері, відповідно до якого розподіляються кошти державного та місцевих бюджетів. В основі Стратегії – системне бачення подальшого розвитку, – зауважив голова адміністрації. – Громада мусить визначитись, куди їй рухатись, а інвестори мусять розуміти, які сфери діяльності є найефективнішими для вкладень коштів у регіоні».

Дмитро Анатолійович нагадав, що на початку року Уряд поставив завдання регіонам до 01 грудня 2019 року розробити та подати на розгляд обласним радам проєкти регіональних Стратегій розвитку на 2021-2027 роки, орієнтовані на засади європейської методології смарт-спеціалізації та активізацію міжрегіонального співробітництва. І Хмельниччина розпочала цей процес планування, відповідно до плану графіку з розробки Стратегії.

Головним розробником проєктів Стратегії та Плану заходів з її реалізації визначено Департамент економічного розвитку, промисловості та інфраструктури обласної державної адміністрації. Робота тривала 8 місяців, починаючи від повного соціально-економічного аналізу області за 4 роки до розробки остаточного варіанту документів.

Про результати роботи доповіла директор Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації – Олена Бохонська.

Керівний комітет одноголосно підтримав презентований проєкт Стратегії розвитку Хмельницької області на 2021-2027 роки. Далі проєкт Стратегії буде винесений на громадські слухання та затвердження сесії обласної ради.

Разом з тим, робота над деталізацією проєкту Стратегії продовжується, вона не є закритою. Кожен бажаючий може подати свої пропозиції та ідеї щодо реалізації того чи іншого проєкту.