05.12.2019 — 14:18

ХАКАТОН Хмельницька АЕС: загроза чи можливість?

Що для вас означає Хмельницька атомна електростанція та добудова енергоблоків? Можливість? А може, загроза? Маєте шанс висловити свою думку, підкріпити її доводами та даними на першому в Україні ХАКАТОНі по атомній енергетиці, який пройде 11 грудня в м. Хмельницькому. Запрошуються усі, кому важлива безпека, соціальна складова, економічний розвиток, стан екології та загальний розвиток регіону та України.

На державному рівні вже тривалий час розглядається можливість добудови 3 та 4 енергоблоків Хмельницької атомної електростанції (ХАЕС). Серед населення, громадськості, влади є багато протиріч. Адже є, як противники, так і стороники реалізації цього проекту. ХАЕС є бюджетоутворюючим підприємством Хмельницької області, а добудова нових енергоблоків несе в собі ряд екологічних, економічних та соціальних наслідків. Враховуючи це, дуже важливо сформувати суспільне бачення даного державного проекту, з різними сценаріями розвитку події:

– Добудовується 3 та 4 енергоблоки. Залишаються функціонувати 1 і 2 енергоблоки з продовженням термінів експлуатації;
– Не добудовуються 3 та 4 енергоблоки. Залишаються функціонувати 1 і 2 енергоблоки з продовженням термінів експлуатації;
– Закриття ХАЕС (1 і 2 енергоблоків). Енергоблоки 3 і 4 не добудовуються. Енергоблокам 1 і 2 не продовжується термін експлуатації (виводяться з експлуатації: ХАЕС 1 в 2028, ХАЕС 2 – 2035).

11 грудня в Хмельницькому зберуться представники громадськості, влади, профільних організацій та представники ХАЕС для напрацювання сценаріїв по діяльності Хмельницької АЕС. Подія буде проводиться в активному форматі, де кожен учасник/ця зможе висловити свою думку, взяти до уваги реальні дані та визначити чи є ХАЕС загрозою чи можливістю для області та України.

Модеруватиме ХАКАТОН голова ГО «Екоклуб» Андрій Мартинюк (м. Рівне). Також запрошені модератори груп-сценаріїв, серед яких представники/ці ГО «Екоклуб» та Центру екологічних ініціатив «Екодія».
Захід організовує Хмельницький енергетичний кластер спільно з Центром екологічних ініціатив “Екодія” за підтримки FriendsofEarthNorway “Naturvernforbundet”.

Більше про подію та реєстрацію: https://www.facebook.com/events/1384855965002315/

Дата та час: 11 грудня о 9:30

Місце: м. Хмельницький, вул. Проскурівська, 65 (Виставкова зала школи образотворчого та декоративно–прикладного мистецтва)

Контактна особа
Артур Кокаревич, координатор Хакатону та виконавчий директор Хмельницького енергетичного кластеру.
Тел.: 067 83 01 839

Програма