05.12.2019 — 16:34

Дмитро Габінет: Держава буде робити все, щоб громада мала можливість покращити своє життя

В рамках робочої поїздки на Кам’янеччину голова облдержадміністрації Дмитро Габінет відвідав Гуменецьку ОТГ. Очільник області ознайомився з організацією роботи громади в освітянській галузі та провів зустріч з активом громади, у ході якої було обговорено проблемні питання, що хвилюють мешканців.

Також посадовець побував на низці об’єктів, які запрацювали завдяки зусиллям громади. Серед них –  Вербецький заклад дошкільної освіти “Дзвіночок”, у якому наразі виховується 42 діток. Зараз завершується реконструкція приміщення, добудовано актову залу.  Загальна кошторисна вартість проєкту складає майже 3 млн.грн.,  2,1 з них виділені з державного бюджету, решту профінансовано з бюджету громади.

Очільник області також відвідав Гуменецький ЗДО “Дивограй” та опорний заклад Гуменецький ліцей. У ліцеї навчається 256 учнів, з яких 76 дітей підвозять двома шкільними автобусами. Тут обладнано ресурсну кімнату, медіатеку, закуплено 7 інтерактивних комплексів. У закладі функціонує група продовженого дня та організоване триразове харчування. Слід зауважити, що відповідно до рішення сесії Гуменецької сільської ради, 70% дітей харчуються коштом громади.

Дмитро Габінет відмітив, що громада провела значну роботу, аби забезпечити дітям гідні умови навчання та матеріальну базу для здобуття якісної освіти, та у повній мірі демонструє здобутки реформи децентралізації в області. Завдяки прогресивній позиції керівництва громади та її мешканців, ОТГ є однією із перших створених в області, а децентралізація дала їй змогу не лише ефективно розпоряджатися власними доходами, а й залучити значні кошти на розвиток з державного бюджету.

Голова облдержадміністрації наголосив на незворотності реформи децентралізації та додав, що Президент та Уряд і далі робитимуть все, аби кожен мешканець найбільшого міста і найменшого селі відчули її результати.

“Держава буде робити все, щоб громада мала можливість покращити своє життя”, – зазначив під час спілкування жителями громади голова адміністрації Дмитро Габінет.