11.12.2019 — 16:13

На базі Славутського ліцею відкрили сучасний спортивний майданчик

Сьогодні радісний день для учнів та педагогів Славутського ліцею ІІ-ІІІ ступенів Хмельницької обласної ради, адже нарешті завершилося будівництво дуже важливого для них усіх об’єкта – сучасного спортивного майданчика. Аби розділити з ними радість від цієї приємної події на урочисту церемонію відкриття завітали поважні гості: обласні очільники, депутати обласної ради, представники місцевої влади, голови громад.

Під час заходів голова обласної державної адміністрації Дмитро Габінет зазначив, що ліцей став дійсно європейським навчальним закладом з європейськими не лише меблями та методологією, а й з європейським духом, який тут сьогодні панує. «Ми відкриваємо спортивний комплекс, який буде вам у нагоді, щоб додавати сил та здоров’я, – наголосив очільник адміністрації. – Президент Володимир Зеленський підкреслює, що ми маємо створити всі умови в нашій країні для виховання розумних та здорових молодих людей».

Славутський ліцей – один із найкращих закладів освіти у нашій області. Він не лише виглядає як справжнє учнівське містечко з привабливими будівлями та дбайливо впорядкованою територією. За якістю освіти, яку здобувають його вихованці, ліцей може гідно конкурувати з кращими навчальними закладами України. Про це свідчать численні перемоги учнів ліцею в обласних олімпіадах з різних предметів, на Всеукраїнських та обласних конкурсах Малої академії наук.

І це не дивно, адже тут запроваджено сучасні методи навчання та виховання обдарованої молоді. Навчальні кабінети – із сучасним дизайном та обладнанням, чудові умови для проживання, створені широкі можливості для самовдосконалення та розвитку творчих здібностей. Не забуває керівництво ліцею і про належні умови для відпочинку та занять спортом ліцеїстів. Сьогоднішня подія – яскравий тому приклад.

Реконструкція спортивної зони є важливим штрихом у розбудові Славутського ліцею, адже тривалий час тут були лише пристосовані майданчики з несертифікованим саморобним облаштуванням та обладнанням, що не відповідали сучасним вимогам та потребували реконструкції та будівництва нових спортивних споруд для занять загальною фізичною підготовкою дітей та підлітків. Фактично старий майданчик багато років утримувався виключно спонсорською підтримкою.

Лише не так давно було прийняте рішення про будівництво на території закладу сучасного спортивного майданчика. У 2017 році виготовили проєктно – кошторисну документацію та розпочали будівництво. Загалом на нього витратили 11,6 млн. грн., з яких 4,5 млн.грн. виділили з обласного бюджету, 4 млн.грн. – за рахунок коштів субвенції державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво спортивних майданчиків та ще 2,9 млн.грн. – за рахунок коштів субвенції державного бюджету місцевим бюджетам зони спостереження.

Підрядною організацією, що виконувала роботи по будівництву є ТОВ «ПРОГРЕС-БУДКОМЛЕКТАЦІЯ».

Новозбудований спортивний комплекс складається зі стадіону з футбольним полем та біговими доріжками, яке обладнано двома трибунами на 354 місця. Футбольне поле зроблено із штучного синтетичного покриття та обладнано сучасними футбольними воротами. Покриття бігових доріжок облаштовано із штучного покриття із нанесенням розмітки. Яму для стрибків запроєктовано піском змішаним із тирсою. Окрім того, до комплексу входить комбінований спортивний майданчик для баскетболу та волейболу, виготовлений з багатофункціонального штучного покриття з нанесенням розмітки. На ньому встановлено стійки із відповідними сітками. Крім того, до спортивного комплексу  входить роздягальня на 48 учне/місць із душовими та туалетними кімнатами. Роздягальню обладнано сучасними меблями.

Територію спортивного комплексу обкладено тротуарною плиткою  та упорядковано грунтовим покриттям із чорнозему, обнесено загороджувальною сіткою.

Побудова спортивного комплексу сприятиме підвищенню рівня фізичної та загальної культури населення та вирішить проблему незайнятості дітей, підлітків та молоді.