16.12.2019 — 17:11

На Хмельниччині запрацював ще один Центр надання адміністративних послуг

В ході децентралізації спроможні громади отримали більш широкі повноваження, у тому числі у сфері надання адміністративних послуг. Мешканці об’єднаних громад очікують від місцевої влади зручних та якісних адміністративних послуг. Це можливо у сучасному центрі надання адміністративних послуг.

13 грудня такий сучасний центр запрацював у Ямпільській селищної ОТГ. Передбачається, що цей ЦНАП обслуговуватиме більше шести тисяч мешканців громади.

Облаштований за європейськими стандартами, ЦНАП забезпечує доступ до 125 адміністративних послуг. Все це стало можливим завдяки фінансовій та методичній допомозі європейських партнерів, зокрема Програми  «U-LEAD з Європою».

Приміщення Центру є частиною адміністративної будівлі селищної ради, має  7 робочих місць, включно з одним робочим місцем для спеціалістів інших соціальних служб, одним робочим місцем для самообслуговування населення. Він облаштований меблями та сучасним ІТ-обладнанням. Також тут подбали і про громадян з обмеженими можливостями: ЦНАП обладнаний пандусом і доступний для всіх мешканців, включно з людьми з інвалідністю та батьків з дитячими візочками. Встановлено дитячий куточок.

З метою покращення якості та спрощення процедур надання адміністративних послуг Ямпільська громада уклала відповідні угоди про співпрацю з Головним управлінням Пенсійного фонду України в Хмельницькій області, управлінням соціального захисту населення Білогірської райдержадміністрації, Головним управлінням Держгеокадастру у Хмельницькій області.

Капітальний ремонт приміщення ЦНАПу та адмінбудинку в цілому здійснено за рахунок коштів ДФРР у сумі 3 млн. грн.

За інформацією відділу з питань розвитку підприємництва
та регуляторної політики
Департаменту економічного розвитку,
промисловості та інфраструктури ОДА

Фото – Ямпільска ОТГ