17.12.2019 — 17:00

На Хмельниччині планують створити Регіональний клуб, що буде опікуватися впровадженням кращих аграрних практик

Вчора, 16 грудня, в облдержадміністрації відбувся круглий стіл, присвячений реалізації дуже цікавого важливого для області проєкту – створення Регіонального клубу “Кращі аграрні практики Хмельниччини”. До обговорення цієї ідеї долучилися обласні очільники, фахівці профільного департаменту ОДА, представники аграрного бізнесу області, голів аграрних асоціацій.

Як розповів Дмитро Титаренко, керівник компанії «Агропорт Україна», що є одним із ініціаторів створення Регіонального клубу “Кращі аграрні практики Хмельниччини”, він має на меті  об’єднати представників аграрного бізнесу регіону задля спільної реалізації інфраструктурних проектів. Клуб має стати саме тим майданчиком, де усі, хто працює в галузі сільського господарства, зможуть обмінятися досвідом, напрацювати спільні стратегічні плани, скоординувати свої зусилля для досягнення певних результатів. Зрозуміло, що налагодження такої співпраці позитивно вливатиме на подальший розвиток аграрної галузі області, впровадження новітніх досягнень науки у цій сфері, дозволить разом вирішувати проблемні питання, які постають перед окремими господарствами.

Обласні керівники дуже схвально поставилися до представленого проєкту. Голова обласної ради Михайло Загородний зауважив, що своєрідною інформаційною платформою для створення такого регіонального клубу міг би стати Подільський державний аграрно-технічний університет, оскільки це один із провідних навчальних закладів, що не лише займається підготовкою спеціалістів для сільського господарства, а й має багатий науковий доробок у цій галузі.

Голова адміністрації Дмитро Габінет запевнив, що облдержадміністрація зацікавлена у співпраці з цим об’єднанням та надаватиме усебічне сприяння у його діяльності. «Я б хотів, аби нас в області був створений не лише аграрний клуб, а й інші, за різними напрямками економіки, щоб розвивати та реалізовувати пропозиції розумних людей, які вболівають за розвиток нашого краю», – зазначив очільник ОДА.

Також учасники зустрічі обговорили питання щодо можливості проведення на Хмельниччині  міжнародного форуму із залучення інвестицій в аграрний сектор області. За орієнтовну дату попередньо обрали березень 2020 року.

“Нам сьогодні представили чудову ідею, а наше завдання оформити ідею в конкретну мету та реалізувати її, щоб досягти результату для нашого краю,” – підсумував Дмитро Габінет.