18.12.2019 — 20:07

Понад 97 тисяч гривень зібрали для допомоги Дмитрику Шелудьку

Сьогодні з ініціативи голови облдержадміністрації Дмитра Габінета в обласному центрі відбулися урочисті заходи з нагоди Дня Святого Миколая. Біля Будинку рад облаштували цілу галявину новорічних ялинок, які прикрашали оригінальними іграшками, саморобними сувенірами, оберегами, солодощами. Прикрасили та привезли їх до обласного центру представники районних державних адміністрацій та об’єднаних територіальних громад.

Але основною метою сьогоднішнього зібрання насправді стало не просто святкування. Усіх тут зібрало бажання здійснити диво для маленького хлопчика, який зараз дуже потребує допомоги та підтримки: Дмитрика Шелудька. Дворічного малюка підкосила страшна та дуже рідкісна хвороба, і він потребує термінового дороговартісного лікування за кордоном. На жаль, сума коштів, що потрібна на лікування для родини Дмитрика занадто велика, а тому вони змушені були звернутися до небайдужих громадян за допомогою. Долучитися до цієї благородної місії вирішили і учасники сьогоднішнього дійства на Майдані Незалежності.

Збір коштів розпочали з імпровізованого новорічного ярмарку. Усі охочі мали можливість придбати солодощі та сувеніри, або просто покласти гроші до скриньок, які носили дівчата-волонтерки. За годину у залі обласної філармонії відбувся благодійний аукціон, під час якого можна було придбати твори наших подільських митців: як початківців, так і вже іменитих майстрів, які вони надали саме для цієї акції.

Учасники аукціону виявилися дуже активними поціновувачами творів мистецтва, а тому дуже швидко розкупили 30 представлених лотів. Усі кошти, які зібрали під час ярмарку та аукціону, передадуть родині Дмитрика. Всього вдалося зібрати 97 тисяч 513 гривень.

Дякуємо всім, хто долучився до організації заходів та збору коштів!