19.12.2019 — 17:14

Децентралізація на місцях – не лише  кошти та повноваження, а й відповідальність та порядність, – Дмитро Габінет

Сьогодні голова обласної державної адміністрації Дмитро Габінет перебував із робочою поїздкою на Ізяславщині. Під час візиту Дмитро Анатолійович відвідав Сахновецьку сільську раду. Уже найближчої неділі, 22 грудня, тут відбудуться перші вибори депутатів та сільських голів до Сахновецької об’єднаної територіальної громади, в яку увійдуть Сахновецька, Тернавська та Великопузирківська сільські ради.

У приміщенні будинку культури відбулась зустріч очільника області із активом громади. В ході спілкування Дмитро Габінет зупинився на ряді актуальних питань, що стосуються як життя в державі, так і області, району та громади. Зокрема, розповідаючи про реалізацію реформи децентралізації, Дмитро Анатолійович наголосив, що децентралізація на місцях не лише  кошти повноваження, а відповідальність та порядність.

«Керівник об’єднаної територіальної громади має бути в першу чергу господарем на своїй території, знати її проблеми та мати розуміння пошуку шляхів  вирішення проблемних питань. Він не повинен займатися політикою, або, ще гірше, політиканством, – зазначив очільник області. – На місцях має бути розуміння того, що основна частина питань буде вирішуватись в громаді, і тому до їх прийняття потрібно підходити дуже виважено. Також потрібно розуміти, що результати децентралізації не будуть з’являтись відразу, це процес тривалий».

Не оминув увагою посадовець і питання земельної реформи, яке зараз особливо хвилює селян. Він зауважив, що земельна реформа вже давно назріла і вона обов’язково буде впроваджена.

“Не бійтеся цих змін, бо земля буде залишатися у вашій власності до тих пір, поки ви самі не вирішите щось змінити. Ніхто нікого не примушуватиме продавати свої земельні ділянки, це – процес добровільний Але завдяки реформі ви отримаєте право розпоряджатися своєю землею, як і будь-яким  іншим своїм майном,» – наголосив Дмитро Габінет.

Серед проблем, які піднімались у ході зустрічі також були питання кадрової політики, реформування освітньої галузі та інші.

Окрім того, під час перебування в Сахнівцях, голова облдержадміністрації ознайомився із роботою Сахновецького дошкільного закладу та Сахновецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

За інформацією Ізяславської райдержадміністрації