27.12.2019 — 15:07

Дмитро Габінет зустрівся з керівниками релігійних громад області

Сьогодні голова обласної державної адміністрації Дмитро Габінет зустрівся з  керівниками релігійних громад області.  Мета цієї  зустрічі  – знайомство та обговорення питання державно-церковних стосунків в області.

Перш за все, голова облдержадміністрації подякував усім, хто приїхав сьогодні на зустріч. Звертаючись до священнослужителів, Дмитро Анатолійович зауважив, що вважає єдино правильною позицією, що церква є відокремленою від держави, держава від церкви. Також наголосив про готовність держави захищати права і законні інтереси всіх релігійних організацій, сприяти встановленню відносин взаємної релігійної і світоглядної терпимості й поваги між віруючими різних віросповідань.

“Держава не має втручатися в справи церковні. Так само як люди, що служать Богу, не мають втручатися в політичні процеси. На мою думку, участь держави у церковному житті має полягати у прийнятті прозорих та правильних законів та контролі за їх виконанням,” – наголосив очільник адміністрації.

Дмитро Анатолійович зауважив, що сьогоднішня зустріч мала на меті знайомство з усіма представниками духовенства, адже за кожним з них стоїть величезна кількість людей. “Я запросив вас, щоб ви стали основними комунікаторами і донесли думку своїх прихожан до нас, – сказав він. – Якщо ви знаєте про певні проблеми та маєте бачення щодо їх вирішення  – приходьте. Усі пропозиції змін до чинного законодавства релігійної сфери я обов’язково донесу до наших законотворців”.

Голова адміністрації висловив упевненість у ефективності такого формату співпраці, і наголосив на необхідності подібних зустрічей у майбутньому з представниками духовенства, завдяки чому будь-які питання релігійної тематики, які виникатимуть на Хмельниччині, будуть вирішуватися мирно та спокійно.

Представники духовенства подякували голові ОДА за державницьку позицію та висловили готовність до співпраці  церкви та влади в рамках чинного законодавства на благо України.