21.06.2016 — 08:35

Завдяки співпраці влади та благодійників покращується матеріально-технічне забезпечення закладів охорони здоров’я

Медицина Волочиського району – одна з найпотужніших в області.

Мережа закладів представлена центральною районною лікарнею на 246 ліжок цілодобового стаціонару, центром первинної медико-санітарної допомоги, до складу якого входить 12 лікарських амбулаторій, 52 фельдшерсько-акушерських пункти.

Центральна районна лікарня – це заклад вищої акредитаційної категорії, з потужною матеріально-технічною базою. У 2013 році введена в дію нова сучасна поліклініка.

В медичних закладах району працює 745 працівників, з них 118 лікарів, 372 молодших медичних спеціалісти, 170 осіб молодшого медичного персоналу.

IMG_8425

Це висококваліфіковані, віддані своїй справі професіонали. Серед них 2 заслужених лікарі України: Брунарський Петро Миколайович – завідувач хірургічного відділення та ветеран охорони здоров’я району, кандидат медичних наук Береговий Дмитро Васильович.

Хірурги Волочиської центральної районної лікарні одними із перших серед закладів районного рівня запровадили малоінвазивні хірургічні втручання. З 2015 року такі операції з використанням лапароскопічної стійки почали виконувати і акушери-гінекологи. Також потрібно відзначити високий професіоналізм і ортопедів-травматологів, якими впроваджені одні з найсучасніших методик – артроскопії та ендопротезування кульшових суглобів.

В районі активно впроваджуються сучасні організаційні форми надання медичної допомоги: сімейна медицина, денні стаціонари при поліклініці та стаціонари вдома. За цими напрямками медичної допомоги район досяг одних з найкращих результатів в області.

IMG_8439

Останніми роками поліпшенню матеріально-технічної та лікувально-діагностичної бази центральної районної лікарні органами місцевого самоврядування та обласною владою приділяється велика увага.

Зокрема, за кошти обласного бюджету перекрита покрівля неврологічного корпусу (680,0 тис. грн.). 99,7 тис. грн. з обласного бюджету було у 2015 році виділено на ремонт і створення належних умов праці для персоналу хірургічного відділення. У поточному році з обласного бюджету виділено 800 тис. грн. на закупівлю ехокардіографа. На реконструкцію хірургічного корпусу з фонду регіонального розвитку і будівництва виділяється 2 млн. 700 тис. грн.

IMG_8421

Активно до вирішення проблем лікарні залучаються і благодійники. Напередодні Дня медичного працівника медичний персонал Волочиської центральної районної лікарні отримав справжній подарунок. 17 червня в лікарні відбулось урочисте відкриття оновленого терапевтичного відділення. Ремонт за сучасними стандартами проведено завдяки тісній співпраці керівництва лікарні, органів місцевої влади, благодійних фондів і спонсорів.

IMG_8422

На церемонію відкриття завітали Народний депутат України Сергій Лабазюк, т.в.о. заступника голови облдежадміністрації Валерій Олійник, заступник директора Департаменту охорони здоров’я Михайло Василишин, керівництво району, спонсори, які допомогли у проведенні ремонту відділення. Після символічного перерізання стрічки гостям провели невелику екскурсію оновленим відділенням.

IMG_8480

Другою частиною урочистих заходів для медичних працівників була концертна програма. Розпочалось свято із хвилини мовчання за загиблими учасниками АТО.

Далі медпрацівників привітали керівники та почесні гості заходу. У вітальному слові Валерій Олійник відзначив високий професійний рівень та самовіддану працю представників галузі охорони здоров’я району. Він побажав усім здоров’я, наснаги, любові, сімейної злагоди, добробуту і тепла.

IMG_8479

З нагоди професійного свята кращих медичних працівників відзначили грамотами, квітами та цінними подарунками.

Свої вітання для волочиських медиків підготували і учасники творчих колективів району, які подарували усім присутнім яскраві танцювальні номери та чудові пісні.