08.01.2020 — 14:48

Обговорено основні напрямки роботи галузі агропромислового розвитку на 2020 рік

Сьогодні під головуванням заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького відбулася онлайн – нарада з регіонами.

Від Хмельниччини участь в ній взяли голова адміністрації Дмитро Габінет, заступник голови адміністрації Сергій Ткачук, директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Олег Омелянюк та інші запрошені.

Розпочинаючи селектор, Тарас Висоцький подякував представникам областей за ефективну злагоджену роботу в останні дні грудня, оскільки в 99% заявників, які мали право на державну підтримку, і пройшли всі необхідні узгодження та комісії змогли її отримати, так як і компенсації відсотків по кредитах.

Тарас Миколайович окремо розповів про ідею формату комунікацій та взаємодії між Міністерством та регіонами. Так, він анонсував, що такі селектори будуть проводитися щотижня для оперативного реагування на запитання, які будуть виникати в областях. Завдяки цьому з’явиться можливість залучення до процесу комунікації фермерів, аграріїв та інших зацікавлених сторін.

Ще один інструмент, який буде запроваджений Міністерством, це системні регіональні поїздки в рамках яких відбуватиметься спілкування з проблемних питань, які виникають у сільському господарстві, обговорення питання ринку землі, а також окремо приділятиметься увага зустрічам з представниками Держгеокадастру та Держпродспоживслужби в області.

Також урядовець розповів про п’ять основних пріоритетних напрямків роботи Міністерства, серед яких земельна реформа; державна підтримка агропромислового комплексу; розвиток сільських територій в рамках реформи децентралізації; безпечність харчових продуктів з наголосом на забезпечення якісного дитячого харчування, протиепізоотичний стан, боротьба з фальсифікатом; створення якісного електронного сервісу з питань за які відповідає Держгеокадастр.

Тарас Висоцький висловив сподівання, що завдяки спільним зусиллям зазначені заходи будуть втіленні в життя та отримають підтримку з регіонів.

В свою чергу, голова адміністрації Дмитро Габінет наголосив на злагодженій роботі в цьому напрямку. «Необхідно говорити про реальні проблеми і реальний стан справ. Моя позиція така, що  кожен має право голосу. Кожен хто бачить проблему, має звернутися з нею до свого керівника або безпосередньо до мене, оскільки це необхідно для нашої спільної справи», – сказав Дмитро Анатолійович.