13.01.2020 — 18:33

Дмитро Габінет провів зустріч із представниками Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

Сьогодні в облдержадміністрації відбулася зустріч голови ОДА Дмитра Габінета із  представниками Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Зокрема, до розмови долучилися  Валерій Ольховий, представник в центральних областях, який забезпечує здійснення Уповноваженим парламентського контролю за додержанням конституційних прав і свобод людини і громадянина у Вінницькій, Тернопільській, Хмельницькій та Черкаській області, Ольга Осередчук, регіональний координатор Уповноваженого в Хмельницькій області,  та Оксана Кізаєва, регіональний представник Уповноваженого в Хмельницькій області.

Мета зустрічі – знайомство з керівництвом ОДА та налагодження комунікації між облдержадміністрацією та Офісом Омбудсмана для забезпечення оперативного виявлення та усунення фактів порушення прав та свобод людини і громадянина в області.

У ході спілкування учасники зустрічі обмінялися контактами та домовилися про подальшу співпрацю. Представники Уповноваженого розповіли про основні напрямки своєї діяльності та проблеми, виявлені за останній період під час інспектування установ області, зокрема, місць позбавлення волі, інтернатних закладів різного профілю, тощо. Також вони висловили готовність долучатися до відповідних заходів,  що будуть реалізовуватися в області.

Дмитро Габінет наголосив, що облдержадміністрація усебічно сприятиме роботі представників Офісу Омбудсмана на Хмельниччині, адже забезпечення дотримання конституційних прав та свобод її мешканців – це одне із головних завдань обласної влади.