14.01.2020 — 18:03

Дмитро Габінет: “Я відкритий для співпраці з громадськістю”

Сьогодні голова облдержадміністрації Дмитро Габінет взяв участь у засіданні Громадської ради при облдержадміністрації. Посадовець поспілкувався із представниками цього дорадчого органу, розповів про перші результати роботи на посаді голови ОДА та поділився найближчими планами роботи.

Дмитро Габінет зазначив, що відкритий до співпраці, адже сам колись був членом Громадської ради при ОДА: “Розуміючи весь функціонал, який передбачений законодавством для функціонування Громадської ради, сподіваюся на плідну роботу, на сигнали від суспільства, на що треба звернути увагу, де потрібно, можливо, прийняти якісь кадрові чи управлінські рішення. Я готовий зустрічатися, говорити, чути. Ще раз підкреслюю, якщо у вас є якісь ідеї щодо спільної роботи – звертайтеся”.

Висловлюючи своє бачення щодо формату подальшої співпраці з Громадською радою,  голова зауважив, що готовий дослухатися до усіх конструктивних ідей та пропозицій, які надходитимуть до нього від її членів.

“Ви як люди, що мають досвід роботи та представляють певні інститути громадянського суспільства, можете донести точку зору різних груп населення та надати обласній адміністрації конкретні пропозиції, – сказав посадовець. – Моє завдання, як голови адміністрації – враховуючи вашу думку, прийняти рішення, яке б задовольняло інтереси громадськості, людей, які проживають на теренах Хмельницької області”.

Аби детальніше розповісти про напрацювання чинного складу Громадської ради при облдержадміністрації за 2019 рік, її голова Сергій Ковальчук представив Дмитру Габінету короткий звіт про роботу.

Заслухавши його, голова адміністрації в свою чергу окреслив завдання, які визначив першочерговими у роботі облдержадміністрації. Серед них – наповнення місцевих бюджетів та підвищення рівня спроможності ОТГ, вирішення проблем, що виникають у зв’язку із реформуванням закладів охорони здоров’я та соціальної сфери, тощо. Окрему увагу Дмитро Габінет приділив заходам, що вживаються в області в рамках боротьби з незаконним бізнесом, зокрема гральними закладами та нелегальними АЗС.

Не менш важливим очільник області вважає питання ремонту доріг місцевого значення. Він повідомив, що протяжність місцевих доріг в області складає понад 5 тис. 400 км, а коштів на капітальний ремонт цьогоріч виділено на 200 км. У зв’язку з цим Дмитро Анатолійович наголосив, що в пріоритеті залишаються дороги, які ведуть до опорних шкіл, лікувальних закладів та об’єктів, що пов’язані з економічним розвитком області – саме таким є чітке бачення цього питання Президентом та Прем’єр-міністром України.

Окремо очільник області зупинився на питаннях активізації співпраці влади та громадськості у районах області, зауваживши, що при окремих райдержадміністраціях не створені такі дорадчі органи як громадські ради. Відтак, громадськість обмежена в можливості впливати, наприклад, на прийняття певних управлінських рішень в районі.

Підсумовуючи, голова ОДА зазначив, що в області є досить багато різних проблем та ще раз закликав членів Громадської ради активно співпрацювати задля їх вирішення, наголосивши на відкритості обласної влади: “Моя принципова позиція, що ми не маємо замовчувати проблемні питання, ховаючи їх за позитивними звітами про успіхи. Якщо проблема є – ми будемо про неї говорити відкрито та спільно  шукати шляхи її вирішення. Повідомляйте до облдержадміністрації про проблеми, які потребують нашого реагування, факти порушень, що стали вам відомі. Без інформації від громадськості ми не зможемо ефективно виконати цю роботу”.