17.01.2020 — 18:05

Наше завдання – зробити святкування Водохреща безпечним для людей, – Д. Габінет

На цьому наголосив голова адміністрації Дмитро Габінет під час наради з керівниками силових структур області. Основною її темою стало обговорення питання щодо безпечного святкування Водохреща в області.

“Напередодні одного із найважливіших релігійних свят — Водохреща, маємо зробите усе необхідне, аби жителі області відзначили свято не наражаючи себе на небезпеку”, – наголосив очільник адміністрації.

Дмитро Габінет зазначив, що пріоритетними напрямками є безпека людей під час купання та дотримання правопорядку.

Начальник ГУНП в Хмельницькій області Анатолій Щадило поінформував, що силами управління буде забезпечено чергування патрульних поліцейських на усіх офіційно визначених місцях для купання.

В свою чергу, начальник ГУ ДСНС у Хмельницькій області Едуард Братко повідомив, що наразі в області офіційно зареєстровано 49 місць для купання. Для безпечного проходження свята на визначених місцях буде залучено: 198 чоловік рятувальників, з них 144 від ГУ ДСНС і 54 від місцевих органів влади; 41 одиниця рятувальної техніки, з них 30 від ГУ ДСНС і 11 від місцевих органів влади; 35 одиниць плавзасобів від ГУ ДСНС. Також у містах Хмельницький та Кам’янець-Подільський будуть розгорнуті намети і польові кухні.

Поряд з цим, додав посадовець, проводиться широка інформаційна робота, а також попередньо проводилося навчання на міському пляжі. За його словами, чергування розпочнеться уже завтра, 18 січня, з 18.00 год. в офіційно визначених місцях для купання.

Тож закликаємо громадян відповідально ставитися до власного життя та життя своїх рідних, дотримуватися правил поведінки на водоймах. Нехай свято буде для всіх веселим та безпечним!