23.01.2020 — 20:23

В області припинено функціонування 47 нелегальних АЗС

Сьогодні голова адміністрації Дмитро Габінет провів чергове засідання міжвідомчої регіональної робочої групи зі сприяння у боротьбі із нелегальним обігом і роздрібною торгівлею пальним у Хмельницькій області.

Під час засідання, перший заступник голови адміністрації Роман Примуш повідомив, що в області проводиться активна робота по виявленню нелегальних АЗС. Так, в результаті проведеної роботи було перевірено 60 АЗС, на 47 припинено діяльність, 18 з них примусово демонтовано, відкрито 4 адміністративних та 6 кримінальних проваджень. Поряд з цим, вилучено з обігу більше 78 тонн паливно-мастильних матеріалів, а також обладнання на 3 млн. грн.

Окремо учасники наради обговорили питання діяльності в області Smart АЗС. Голова адміністрації доручив членам робочої групи з’ясувати статус функціонування таких заправок і наскільки їхня діяльність відповідає закону.

Також присутні звернули увагу на питання надання дозволів ДАБІ АЗС, які вже отримали ліцензію Державної податкової служби, оскільки є такі випадки, коли більше ніж з 250 ліцензій лише 4 мають дозволи ДАБІ.

Голова адміністрації Дмитро Габінет відмітив: «Наша робота є достатньо ефективною і тому необхідно продовжувати її до тих пір, поки усі АЗС області не почнуть працювати в рамках закону».