24.06.2016 — 09:24

Ізяславщина попрощалась із загиблим в АТО

traurВійна, що ведеться  на сході України,  продовжує нести страшні звістки в українські родини у селах та містах нашої держави. Страшно визнавати, що у двадцять першому столітті в Україні від рук терористів із сусідньої держави гинуть наші молоді хлопці.

«Прости мене, мамо, за чорну хустину! Мамо, не плач! Я повернуся весною! У шибку як пташка я вдарюсь Твою!» – так промовив би син до мами, але уже не промовить тому, що більше любив Україну і за неї віддав своє життя!

Професійний військовий, хороша людина, люблячий син, чоловік і батько… Таким запам’ятався своїм товаришам по службі загиблий у зоні АТО 41-річний прапорщик Ігор Петрович Хом’як із села Плужне Ізяславського району. Ігор Петрович Хом’як народився 18 квітня 1975 року, закінчив Плужненську середню школу.

18 червня він загинув на сході України – в зоні проведення Антитерористичної операції. 22 червня завдяки волонтерам тіло загиблого було доправлено на Батьківщину. 23 червня Ігоря Хом’яка поховали у його рідному селі Плужне.

У день похорону у рідному селі за загиблим героєм тужили і плакали рідні, друзі, знайомі, громада району.

Заупокійну службу за загиблим  воїном Ігорем соборно відслужили  представники духовенства Ізяславського благочиння Шепетівської єпархії Української Православної Церкви на чолі із настоятелем місцевого Свято-Михайлівського храму митрофорним протоієреєм  отцем Леонідом Демчуком.

У церемонії прощання з Ігорем Хом’яком взяли участь жителі  територіальної громади Плужного та сусідніх сіл, волонтери району, бойові побратими. На траурному мітингу виступили: голова районної державної адміністрації Борис Яцков, т.в.о Ізяславського районного військового комісара Юрій Мізерний, Плужненський сільський голова Віктор Максимчук, однокласниця загиблого Зоя Васильчук (Лісовська),    митрофорний протоієрей о. Леонід Демчук. Вони  висловили  щирі співчуття родині загиблого. «Світла пам’ять про його мужність та непересічні людські якості назавжди залишаться в серцях рідних, земляків, бойових побратимів – усіх, хто знав, поважав та любив Ігоря – справжнього патріота та Героя!», – зазначалося у виступах.

В.Кучерук