04.02.2020 — 15:33

В нашій діяльності політика прозорості має бути забезпечена передусім, – Д. Габінет

На цьому наголосив голова адміністрації Дмитро Габінет в рамках робочої наради з представниками групи спостерігачів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ: Андріаном Самойлом та Джеймсом Бігусом. Також до спілкування долучилися заступники голови адміністрації, радники голови та представники окремих структурних підрозділів обласної адміністрації та обласної ради.

Зустріч носила ознайомчий характер, оскільки Джеймс Бігус (США), спостерігач Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у м.Чернівці, був нещодавно призначений на посаду.

Вітаючи іноземних гостей, Дмитро Габінет наголосив, що в наш час такі зустрічі є дуже важливими, адже забезпечення безпеки є важливим пріоритетом діяльності голови адміністрації.

В свою чергу, представники делегації зазначили, що також мають на меті збільшити рівень контактів та співпраці з обласною адміністрацією. Іноземні гості найбільше цікавилися питанням впровадження реформи децентралізації на теренах області.

Коментуючи дане питання, очільник області зазначив, що на сьогоднішній день процес добровільного об’єднання знаходиться на завершальному етапі і Хмельниччина є лідером в цьому процесі серед інших регіонів.

Звичайно, додав Дмитро Анатолійович, цьому передувала величезна робота над якою працювала робоча група, яка опрацювала усі пропозиції та намагалася максимально врахувати бажання людей.

За словами Дмитра Анатолійовича, Мінрегіон погодив Перспективний план Хмельницької області по всіх громадах, і наразі він переданий до Кабінету Міністрів України на затвердження.

Також учасники зустрічі обговорили питання створення нових робочих місць, наповнення місцевих бюджетів, стану проходження в області реформи охорони здоров’я, освіти, захисту учасників АТО та ООС, тощо.

Підсумовуючи зустріч, Дмитро Габінет висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю з представниками групи моніторингової місії ОБСЄ. «Хмельницька область завжди відкрита до налагодження нових контактів, адже в нашій діяльності політика прозорості має бути забезпечена передусім», – наголосив голова адміністрації.

Довідково:

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні (СMM) почала свою роботу 21 березня 2014 року на підставі запиту від уряду України до ОБСЄ і консенсусного рішення всіх 57 країн-учасниць ОБСЄ. СMM – це неозброєна цивільна місія, яка працює  у всіх регіонах України. Її основні завдання – це неупереджено і об’єктивно спостерігати та звітувати про ситуацію в Україні, а також сприяти діалогу між усіма сторонами конфлікту.

Місія складається з неозброєних цивільних спостерігачів, а також міжнародних працівників з держав-учасниць ОБСЄ; їм допомагають співробітники з України. Команди спостерігачів працюють позмінно, щоб забезпечити присутність на місцях 24 години на добу, сім днів на тиждень. Головний офіс Місії розташований у Києві.

Спостерігачі покликані сприяти зменшенню напруження, становленню миру, стабільності та безпеки. З метою сприяння діалогу на місцях місія взаємодіє з органами влади усіх рівнів, а також з громадянським суспільством, етнічними та релігійними групами та місцевими громадами. Місія збиратиме інформацію та звітуватиме про ситуацію з безпекою, встановлюватиме та повідомлятиме факти щодо конкретних інцидентів, включно з тими, що стосуються заявлених порушень основоположних принципів ОБСЄ.