04.02.2020 — 20:50

В обласному управлінні поліції відбулася підсумкова колегія

Сьогодні в Головному управлінні Національної поліції в Хмельницькій області відбулося розширене засідання колегії. До участі у заході долучився голова обласної державної адміністрації Дмитро Габінет.

Виступаючи на колегії, начальник ГУНП Анатолій Щадило повідомив, що у 2019 році рівень злочинності на території Хмельницької області зменшився.

«Вдвічі менше вчинено навмисних вбивств, майже на чверть знизилась кількість грабежів, значно менше зареєстровано тяжких тілесних ушкоджень, крадіжок та шахрайств. В минулому році поліція знешкодила 4 організованих злочинних групи, у складі яких діяло 17 осіб», — наголосив очільник обласної поліції.

Крім того, поліція Хмельниччини за минулий рік виявила на 29% більше (у порівнянні з 2018 роком) кримінальних правопорушень у сфері незаконного обігу наркотиків, в тому числі — фактів збуту наркотичних речовин. Працівники поліції задокументували діяльність двох нарколабораторій, з незаконного обігу вилучили 35 кг наркотиків та понад 10 тисяч нарковмісних рослин.

Також по області спостерігається тенденція до зниження рівня «вуличної» злочинності. Якщо в Україні показник рівня вуличної злочинності складає 100 правопорушень у розрахунку на 10 тисяч населення, то на Хмельниччині — лише 77.

«За ефективністю у боротьбі та профілактиці злочинів, вчинених на вулицях населених пунктів, поліція Хмельницької області посіла третє місце в Україні, а місто Хмельницьким визначили першим у рейтингу безпечності обласних центрів. І в цьому є заслуга кожного поліцейського Хмельниччини», — наголосив полковник поліції.

За словами очільника обласної поліції, позитивних результатів вдалося досягти завдяки об’єднанню зусиль поліції, органів влади  та громадськості.