06.02.2020 — 14:13

Дмитро Габінет нагородив кращих вогнеборців краю

6 лютого голова обласної державної адміністрації Дмитро Габінет взяв участь у колегії Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області за підсумками роботи відомства у 2019 році.

«Мені дуже приємно бути присутнім серед людей, які щодня і щоночі готові до самопожертви, аби виконати свій почесний обов’язок перед людьми і перед державою – запобігти, врятувати і допомогти. 29 тисяч виїздів, 1324 ліквідованих пожежі та найголовніше – 195 врятованих людських життів, – саме за це ви заслуговує подяк та найвищих нагород. Кожен із вас щодня, ризикуючи власним життям, стоїть на сторожі безпеки краян. Ви гідно несете почесне звання рятувальника, і для вас ваша робота, це не просто професія, а справжнє покликання», – зазначив у вступному слові Дмитро Габінет.

Крім того, голова адміністрації окреслив основні завдання, що стоять перед державою та пожежно-рятувальною службою Хмельниччини на поточний рік, зокрема, оперативне реагування на надзвичайні ситуації і пожежі та зменшення негативних наслідків від них; завершення проведення перевірок протипожежного стану об’єктів із масовим перебуванням людей; забезпечення підготовки обласної та місцевих протипожежних спеціалізованих служб цивільного захисту до проведення командно-штабного навчання під керівництвом ДСНС; продовження подальшого розвитку матеріально-технічної бази підрозділів, покращення умов несення служби особовим складом; подальша реалізація Стратегії реформування системи ДСНС та тісна взаємодія під час виконання покладених завдань із місцевими держадміністраціями та органами місцевого самоврядування.

Далі в урочистій обстановці почесними відзнаками ДСНС України та грамотами були нагороджені 12 рятувальників, які першими вступили у двобій із вогнем, врятували 19 та евакуювали із задимлених приміщень 333 студенти під час пожежі у гуртожитку Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Що найважливіше — ніхто не травмувався і не загинув.

Після закінчення підсумкової наради Дмитро Габінет ознайомився із умовами несення служби та побутом рятувальників.

 

ГУ ДСНС у Хмельницькій області