06.02.2020 — 21:27

За даними Нафтогазової Асоціації України, на території області відсутні нелегальні АЗС

6 лютого в адміністрації відбулося чергове засідання міжвідомчої регіональної робочої групи зі сприяння у боротьбі із нелегальним обігом і роздрібною торгівлею пальним у Хмельницькій області. Провів її голова адміністрації Дмитро Габінет.

Голова адміністрації проінформував, що згідно з  офіційними даними Нафтогазової Асоціації України на 5 лютого 2020 року на території області відсутні нелегальні АЗС.

Попри це, за словами Дмитра Анатолійовича, необхідно звернути увагу на ті місця, де є ліцензія на зберігання пального, щоб не допустити випадків його незаконної реалізації.

«Тепер маємо працювати над тим, щоб цей показник і надалі залишався нульовим. Тому відповідними службами проводитиметься системна робота на предмет можливого повторного відкриття вже виявлених нелегальних АЗС», – додав очільник області.

Окремо учасники наради обговорили питання виявлення незаконних місць випалювання лісу, підпільного видобутку піску та інших корисних копалин.

Так, представник Нацполіції повідомив, що відповідно до проведеного аналізу у кожному районі, на території області зареєстровано 89 кар’єрів, з них: 53 мають відповідну ліцензію на видобуток піску, 36 наразі закриті і щодо них проводиться перевірка.

Також в області виявлено 43 об’єкти, які займаються випалюванням деревини. По них також здійснюється процедура перевірки.

Крім того, проводиться відповідна робота щодо налагодження співпраці та комунікації з органами місцевого самоврядування, сільськими, селищними головами стосовно виявлення такого виду діяльності на їх території.

Що стосується питання електронного обліку деревини, директор Департаменту екології та природних ресурсів ОДА Тетяна Дзюблюк повідомила, що з 39 лісокомунальних підприємств тільки 2 запровадили таку систему. Попри це, робота в даному напрямку зрушила з місця і триває далі. Так, ще 18 лісокомунальних підприємств заключили договір із Державним підприємство “Лісогосподарський Інноваційно-Аналітичний Центр”, 4 розпочали процедуру оформлення договору, 22 купили вже технічне обладнання, 3 підключилися до системи, 2 на початковому етапі і не заключений договір у 7 лісокомунальних підприємств.

В продовження наради учасники обговорили окремі організаційні питання робочої групи.