10.02.2020 — 13:48

Якісний кадровий потенціал – запорука успішних реформ, – Р. Примуш

Здійснення в Україні структурних реформ, зокрема, реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, вимагає високого рівня компетентності посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад.

Саме тому, Хмельницький Центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій розпочав навчання посадових осіб місцевого самоврядування за спеціальною професійною (сертифікатною) програмою «Сучасні інструменти управління людськими ресурсами в органах місцевого самоврядування».

Даний захід – це перший комплексний підхід по посиленню інституційної спроможності саме освітніх інституцій. Програма Ради Європи разом з Хмельницьким Центром  ППК спрямовує свою діяльність на розробку спеціальних професійних та короткострокових програм для того, щоб навчати посадових осіб місцевого самоврядування і депутатів місцевих рад.

У відкритті та навчальних заходах професійної програми були задіяні: перший заступник голови обласної державної адміністрації Роман Примуш, директор Хмельницького Центру ППК Микола Баюк, експерт – тренер Програми Ради Європи в Україні – Наталія Гнидюк, представники об’єднаних територіальних громад області.

Відкриваючи засідання, Роман Примуш зазначив: «Сьогодні одночасно відбувається багато непростих реформ і звичайно, в цих умовах, ключовим фактором, який повинен забезпечити їх успішність, є якісний кадровий потенціал. Без цього реалізувати усі ці задуми, напрацювання і державні програми просто неможливо».

Посадовець висловив сподівання, що за період навчальної програми учасники дійсно попрацюють з професійними тренерами, візьмуть ті знання, які вони будуть щодня використовувати у своїй роботі. Зі свого боку, запевнив перший заступник голови адміністрації, обласна адміністрації завжди відкрита до співпраці, готова підтримувати подібні програми на Хмельниччині.

Роман Примуш побажав учасникам програми та організаторам  плідної роботи, набути нових знань, і рухатися разом до успішної реалізації реформ та розвитку нашої країни.

В свою чергу, експерт – тренер Програми Ради Європи в Україні Наталія Гнидюк, зазначила, що основне завдання – зробити програму максимально практичною для слухачів, показати реально дієвий інструментарій, як в межах чинного законодавства, так і ознайомитися з тими законодавчими змінами, які чекають в майбутньому.

«Жодна реформа без людей не проходить, тому треба вкладати зусилля і ресурси в навчання тих, хто кожного дня зустрічається з новим законодавчим пулом. Потрібно навчити людей як правильно працювати в нових умовах, як створювати нові інструменти, і перш за все, в сфері управління людськими ресурсами», – додала Наталія Гнидюк.

Навчальні заходи розділені на дві сесії: 10-13 лютого та 06-09 квітня 2020 року.

Програма розроблена експертами Школи управління людськими ресурсами Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» – Наталією Гнидюк та Наталією Балдич.