10.02.2020 — 17:24

До уваги органів місцевого самоврядування!

Координаційна рада Громадської Організації «Асоціація громадських радників України» (далі – КР ГО «АГРУ») звертається з пропозицією розглянути питання щодо започаткування комплексної навчальної програми з екології для територіальних громад України, яка покликана консолідувати зусилля багатьох експертів у галузі екології заради підвищення рівня спроможності громад вирішувати різні за складністю завдання щодо захисту довкілля.

В рамках реалізації програми передбачена можливість проведення навчальних семінарів для посадових осіб, які відповідальні за стан охорони навколишнього середовища на рівні громад. Учасники заходів зможуть отримати сертифікати державного зразка, які свідчитимуть про підвищення кваліфікації.

Координаційна рада Громадської Організації «Асоціація громадських радників України» гарантує, що дана програма допоможе досягти потрібних практичних результатів, у тому числі за рахунок максимального охоплення респондентів від міст, селищ, сіл та об’єднаних територіальних громад України. Отримана від представників органів місцевого самоврядування інформація стане базисом для формування змістовної частини програми, яка відповідатиме реальним очікуванням та потребам громад. КР ГО «АГРУ» впевнена, що подібне дослідження запиту фахівців на навчання і підтримка програми сприятиме всебічному вивченню Міністерства енергетики та захисту довкілля України  ситуації на місцях та підвищенню іміджу органу.

Враховуючи вищезазначене, КР ГО «АГРУ» звертається з проханням підтримати ініціативу щодо розробки навчальної програми у галузі охорони навколишнього природного середовища.

Також для представників органів місцевого самоврядування пропонується проходження опитування у електронній формі. Термін отримання останньої відповіді – 14.02.2020 (23:59).

Опитувальник у вигляді Google форми знаходиться за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/1kQDddWw-NMJFZEJKm4RRo_kYVOqm_GAt-_KnLJ3VZ_Y/viewform?edit_requested=true&fbclid=IwAR2IalKX6vqb-fcjae1Ca_QDaV_Wg22bf0kLdLQ7PHzihaJhHh4gRJNPKok

Даний проект передбачається реалізувати коштом донорських організацій з можливістю співфінансування за рахунок держзамовлення.

Відповідальна особа від ГО «АГРУ» за співпрацю громадська радниця Євгенія Резнікова, тел. 050-971-0018, [email protected]

За інформацією Департаменту природних ресурсів та екології облдержадміністрації