10.02.2020 — 18:30

Проведено засідання регіональної платформи розвитку місцевого самоврядування в Україні «Пульс»

Сьогодні в обласній державній адміністрації відбулося засідання регіональної платформи розвитку місцевого самоврядування в Україні «Пульс». Провів його керівник Хмельницького регіонального відділення, Славутський міський голова Василь Сидор.

До участі в заході долучилися голова адміністрації Дмитро Габінет, перший заступник голови обласної ради Неоніла Андрійчук, народний депутат України Сергій Лабазюк, помічники народних депутатів України Володимира Ватраса та Сергія Мандзія, сільські, селищні голови об’єднаних територіальних громад,   представники структурних підрозділів ОДА та обласної ради.

Учасники зібрання обговорили концептуальні засади змін до Конституції України в частині децентралізації влади та проєкту Закону України №2653 від 20.12.2019 року «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Вітаючи присутніх, Дмитро Габінет зазначив, що будь-який захід на якому можна поспілкуватися та почути один одного, це завжди добре, адже тільки під час спілкування можна обговорити проблеми, запропонувати шляхи їх вирішення та поділитися досвідом. «Тільки так ми зрозуміємо, що ми єдиний народ, єдина країна і в єдності можемо забезпечити досягнення найкращих результатів для нашої країни, і Хмельниччини зокрема. В нас єдина спільна мета – сильна Україна, заможна Україна і щасливий український народ», – наголосив голова адміністрації.

У ході активного обговорення, учасники зійшлися до спільної думки, що проведення такого формату зустрічей є необхідними, оскільки це нагода не тільки обговорити важливі питання розвитку місцевого самоврядування, а й реальна можливість напрацювати пропозиції для внесення змін до законодавства України та особистого спілкування з народними депутатами України.