13.02.2020 — 11:15

В наш час промисловість є рушійною силою сучасної економіки

На цьому наголосив голова адміністрації Дмитро Габінет під час сьогоднішньої зустрічі з керівниками промислових підприємств області.

Розпочинаючи розмову, голова адміністрації зазначив, що це вже не перша зустріч з представниками бізнесу нашої області. За його словами, під час такого спілкування підприємці мають можливість озвучити пропозиції, акцентувати увагу на проблемах, які виникають при здійсненні підприємницької діяльності. “Ми зі свого боку, – додав Дмитро Анатолійович, – маємо сформувати пропозиції з вирішення нагальних проблем, що сприятимуть підвищенню рівня промислового виробництва. Ми розуміємо, що Хмельницька область є аграрною, але поряд з цим, хочемо, щоб пропорція аграрного сектору і виробництво промислової продукції змінювалася, бо в наш час промисловість є рушійною силою сучасної економіки”.

В свою чергу, керівники промислових підприємств зазначили, що завітали на зустріч з очільником області, аби озвучити свої проблеми і висвітлити пропозиції з їх розв’язання. На їхню думку, обласна влада все ж таки має вплив на вирішення ключових питань для покращення ситуації. Серед озвучених проблем: відтік робочих кадрів, тарифи на енергоносії, контроль за неоформленими працівниками, тощо.

Учасниками зустрічі підготовлено ряд пропозицій з розв’язання вказаних проблем. Зокрема, організація навчань, забезпечення соціального пакету, який обов’язково має бути на кожному підприємстві.

Крім того, за словами присутніх, необхідно розглянути можливість запровадження так званих «угод промислового безвізу», аби здійснювати експорт та імпорт товарів без зайвих ускладнень.

Дмитро Габінет запевнив, що обласна адміністрація вже має певний алгоритм дій та напрацювань як поліпшити та розвивати промисловість в області, в тому числі, за сприяння депутатів. Йдеться про певні інновації в частині оподаткування, питання пов’язані з експортом, імпортом.

«Проблеми, які можна вирішити на рівні області будуть обов’язково опрацьовані. Крім того, ми сформуємо конкретні пропозиції, які потребують підтримки на рівні держави, і передамо народним депутатам від Хмельниччини», – сказав голова адміністрації.

Також Дмитро Анатолійович висловив сподівання, що такі зустрічі стануть початком співпраці, а напрацьовані ідеї будуть реалізовуватися в життя задля розвитку нашого краю.