13.02.2020 — 16:06

Дмитро Габінет зустрівся з представниками малого та середнього бізнесу

12 лютого голова адміністрації Дмитро Габінет зустрівся з представниками малого та середнього бізнесу області. До спілкування також долучилися перший заступник голови адміністрації Роман Примуш, радник голови Олексій Лисюк, директор Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури ОДА Олена Бохонська, представники податкової служби, управління Держпраці та інші запрошені.

Зустріч зумовлена нещодавною акцією протесту представників малого бізнесу проти ряду законів та законопроєктів Верховної Ради України щодо  тотальної фіскалізації бізнесу. Також вони вимагали переглянути закони щодо спрощеної системи оподаткування.

Під час наради, голова адміністрації анонсував про створення при обласній державній адміністрації робочої групи з питань підготовки пропозицій щодо врегулювання проблемних питань малого та середнього бізнесу.

В свою чергу, радник голови Олексій Лисюк зазначив: «Наша ціль зрозуміла – маємо напрацювати пропозиції та бачення того, як врегулювати дану ситуацію. Зі своєї сторони, обласна влада дає вам можливість напряму спілкуватися з представниками відповідних органів та структурних підрозділів. Також за необхідності до таких зустрічей будуть залучатися народні депутати, в частині законотворчої діяльності».

Підприємці наголосили, що готові до сплати податків, але для цього мають бути рівні та справедливі умови для розвитку мікробізнесу.

За результатами зустрічі, члени робочої групи мають сформувати певні пропозиції щодо вдосконалення законодавства з питань застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО), легалізації бізнесу та здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.  Сформовані пропозиції будуть надані до обласної державної адміністрації для подальшого напрацювання алгоритму дій.