14.02.2020 — 15:33

Маємо сформувати спільноту відповідального вчительства, – Любомира Мандзій

14- 15 лютого у Хмельницькому проходить освітянський фестиваль «Khmelnytskyi EdFest-2020. Next», метою якого є презентація інновацій в освіті, обмін практичними навичками, дискусії та спілкування з учасниками освітнього процесу.

Сьогодні на відкриття фестивалю завітали заступник голови облдержадміністрації Оксана Ситницька, представники міської влади, освітяни міста та області, гості з інших регіонів України.

Особливим гостем заходу стала заступник міністра освіти і науки України Любомира Мандзій.

У своєму виступі міністерка, розповівши про цільові субвенції спрямовані цього року на якісний розвиток освіти у регіонах, підкреслила важливість підтримки вчителями один одного у прагненні до самоосвіти і підвищені власної кваліфікації.

«Ми можемо продукувати та напрацьовувати класні ідеї,  в окремих випадках їх реалізовувати, але поки ми з вами не візьмемо за руку свого колегу, не підтримаємо його особисто, до того часу нічого не зміниться. Систему можна змінювати тільки разом. Будемо підтримувати один одного і рухати зміни в освіті разом,» – зауважила пані Любомира.

У вітальній промові Оксана Ситницька, підтримуючи високого гостя, наголосила: «Ми всі об’єднані однією ідеєю – підвищити якість освіти. Створити якісну і ефективну систему освіти. І завдяки вам,- звернулась вона до учасників фестивалю, – наша освіта дійсно буде здобувати нові горизонти та нову якість. Бажаю успішної плідної праці, розвитку, розширення горизонтів у проведені цього заходу в майбутньому».