18.02.2020 — 14:14

Заступник Міністра освіти і науки України Єгор Стадний провів робочу зустріч з керівниками закладів фахової передвищої освіти Хмельниччини

18 лютого в приміщені облдержадміністрації заступник Міністра освіти і науки України Єгор Стадний провів робочу зустріч з  керівниками закладів фахової передвищої освіти Хмельниччини з питань реформи системи управління та фінансування закладів вищої освіти.

У засіданні взяли участь перший заступник голови Хмельницької ОДА Роман Примуш, керівництво департаменту освіти облдержадміністрації та директори коледжів і технікумів області.

Під час зустрічі були обговорені питання про концепцію розподілу держфінансування закладів вищої освіти у 2020 році та Закону України «Про фахову передвищу освіту».

Заступник міністра наголосив присутнім, що прийдешня система фінансування базуватиметься на основі результатів діяльності навчального закладу, на певних індикаторах якості роботи. Це, наприклад, потрапляння вишу в рейтинги, кількість залучених коштів з бізнесу, активність у науковій діяльності тощо.

«Ми будемо іти до єдиної системи фінансування, рівних умов освіти: управління, фінансування, регламент вступної кампанії, обсяг студентів, стипендії чи пільги, – повідомив Єгор Стадний. – Ми маємо створити умови, в яких кращі заклади освіти будуть вигравати. Ті хто працює на ринок праці, і чий випускник йде до роботодавця, тим не потрібно переживати. Адже їхні випускники будуть затребувані  і працевлаштовані,» – наголосив заступник міністра освіти і науки.

Окрім цього, заступник міністра освіти і науки приділив увагу стану передачі майна 2-х закладів фахової передвищої освіти Хмельниччини в комунальну власність та питанням трансформації системи фінансування, зокрема наголосив на перспективності розвитку освіти для дорослих, як  сфери, на яку треба неодмінно звертати увагу навчальним закладам для подальшого розвитку, оскільки для цього передбачатиметься державне фінансування.