18.02.2020 — 17:12

Дмитро Габінет провів особистий прийом громадян

Сьогодні голова облдержадміністрації Дмитро Габінет поспілкувався з мешканцями області, які звернулися з метою вирішення особистих проблемних питань.

Всього під час особистого прийому голова адміністрації розглянув 38 звернень, два з них були колективними. Переважна частина – це прохання про надання матеріальної допомоги у зв’язку з необхідністю лікування.

Також запитувачі порушували питання благоустрою населених пунктів, організації приміських пасажирських перевезень, призначення субсидій, ремонту доріг, постачання скрапленого газу для населення сільської місцевості, юридичних аспектів діяльності релігійної громади, приватизації кімнат у гуртожитку, тощо.

Декілька звернень стосувалися питання ефективності роботи органів місцевого самоврядування, зокрема невиконання ними своїх повноважень в частині благоустрою населених пунктів, а також затягуванням термінів розгляду важливих для громадян питань, що потребують ухвалення рішень сесій органів місцевого самоврялування. Фактично люди змушені місяцями очікувати прийняття рішень, оскільки питання або не виносять на сесію, або під час засідань відсутній кворум.

Коментуючи ці питання, Дмитро Анатолійович акцентував увагу запитувачів на тому, що обласна державна адміністрація жодним чином не може втручатися в роботу органів місцевого самоврядування. Він наголосив, що єдиним законним шляхом оскарження дій чи бездіяльності органів самоврядування може бути тільки звернення до суду.

Усім, хто звернувся до голови облдержадміністрації на особистий прийом, було надано роз’яснення щодо можливих шляхів вирішення порушених проблемних питань, а також було надано відповідні доручення керівникам структурних підрозділів ОДА. Про результати розгляду звернень заявники будуть поінформовані у порядку, передбаченому чинним законодавством.