20.02.2020 — 20:01

Хмельниччина вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні

В ці дні шість років тому під час Революції Гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого апогею. 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Євромайдану. 21 лютого 2014 року офіційна влада України юридично визнала загиблих мітингувальників Майдану жертвами злочинної влади.

Того дня на Майдані відбулося прощання із загиблими повстанцями, які назавжди стали українського народу «Небесною Сотнею». І саме того дня народна пісня «Плине кача…» стала українським народним реквіємом за загиблими Героями.

Загалом революційні події зими 2013-2014 років забрали життя понад ста людей. Окрім українців, жертвами режиму Януковича стали білоруси, вірмени та грузини. Усі вони увійшли до меморіалу борців за українську Незалежність – до Небесної Сотні, і назавжди залишаться у серцях всіх українців.

На загадку про тих, хто віддав життя за демократичні цінності, європейський вибір України, свободу та незалежність, сьогодні в обласному центрі відбулася меморіальна хода та покладання квітів до пам’ятника Героям Небесної Сотні. Громадськість,  представники влади області та міста, силових структур, духовенства, молодь пройшли вулицями міста, несучи в руках портрети Героїв.

Біля пам’ятника у спільній молитві об’єдналися священнослужителі різних конфесій. Разом з усіма присутніми вони помолилися за упокій душ тих, хто загинув у ті буремні дні, хто віддав своє життя, захищаючи Україну уже після Майдану у протистоянні з ворогом на сході країни. А найголовніше – просили миру нашій багатостраждальній землі.

Завершилися меморіальні заходи покладанням квітів до підніжжя пам’ятника Героям Небесної Сотні та до символічної свічки пам’яті біля фотогалереї Пам’яті Героїв Небесної Сотні та учасників АТО на Майдані Незалежності.