21.02.2020 — 19:19

Дмитро Габінет провів зустріч із представниками спортивної спільноти області

Сьогодні голова облдержадміністрації Дмитро Габінет зустрівся з представниками спортивної спільноти області, аби з перших вуст почути ті проблемні питання, що їх хвилюють, та напрацювати рішення, які б допомогли розвитку спорту в області. До розмови долучилися представники обласних федерацій олімпійських та неолімпійських видів спорту, фізкультурно-спортивних товариств, тренери, спортсмени, представники громадських організацій, що опікуються питаннями розвитку спортивного руху в області.

Також участь в зустрічі взяли заступниця голови облдержадміністрації Оксана Ситницька, начальник управління молоді і спорту ОДА Володимир Клімов та фахівці цього управління.

Як зауважив Дмитро Габінет, питань для обговорення є досить багато, адже до нього неодноразово надходили звернення, зауваження та пропозиції щодо розвитку та підтримки в області різних видів спорту.

“Пропоную сьогодні обговорити питання, що вас хвилюють, усім загалом. Я чув досить багато нарікань, але іноді вони є суперечливими. Хтось із вас говорить про певні факти, називаючи це проблемою. Інші, навпаки, це заперечують. Тому сподіваюся, що наша розмова буде конструктивною і допоможе виокремити основні напрямки, в яких ми маємо рухатися, – сказав голова адміністрації. – Хочу, щоб ви на цьому зібранні озвучили всі ті зауваження, які висловлювали в особистій розмові. Тільки так ми зможемо скласти реальну картину ситуації та спільно думати, де саме і над чим працювати.”

Дмитро Анатолійович зазначив, що вважає одним із своїх пріоритетів розвиток спорту та забезпечення прозорості, зрозумілості та ефективності усіх процедур, в першу чергу, розподілу коштів.

“Ви цим живете, і краще за мене знаєте проблематику. У кожній грі є правила, і я думаю, що ми тут маємо теж напрацювати певні правила, які ґрунтуватимуться на законах, з якими ви всі погодитеся, і яких усі будуть дотримуватися, ” – наголосив посадовець.

Далі у ході спілкування присутні мали можливість висловити свої зауваження та побажання. Розмова вийшла досить емоційною та тривалою, адже не завжди думки та погляди представників спортивної спільноти на певні проблеми співпадали. Найбільш бурхливе обговорення викликали питання порядку розподілу коштів між федераціями різних видів спорту, обсягів фінансування, що виділяється на проведення спортивних заходів, на премії та стипендії спортсменам та тренерам, що досягли значних результатів на всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

Звучали окремі нарікання на непрозорість роботи управління молоді та спорту ОДА, зауваження щодо відсутності належно організованої комунікації між ним та спортивною спільнотою. При цьому було внесено пропозицію щодо створення колегіального органу при управлінні, який дозволить зробити процес прийняття рішень публічним та враховувати думки різних сторін. Окрім профільного заступника голови ОДА та керівників управління молоді та спорту, до нього запропонували включити представників спортивних товариств та федерацій тих видів спорту, які є найбільш масовими та мають відповідні здобутки.

Вислухавши усі думки, Дмитро Габінет доручив своїй заступниці та керівництву управління протягом тижня створити робочу групу із представників спортивної спільноти області, аби спільно узагальнити всі зауваження та напрацювати такі рішення, які задовольнять усіх.

Зокрема, робоча група має розробити нові положення про преміювання та призначення стипендій талановитим спортсменам та їх тренерам, які враховуватимуть реальні можливості фінансування та відповідатимуть чинному законодавству. Окрім того, вона має визначитися із порядком формування колегії при управлінні молоді і спорту та кандидатурами, які до неї мають увійти, а також внести пропозиції щодо механізму розподілу коштів, що виділяються на спортивні заходи.

“Я розумію, що неможливо зробити так, щоб усі були задоволені запропонованими рішеннями, але вони мають відображати думку більшості. Хочу почути ваші конкретні пропозиції. Бесіда повинна бути конструктивною: ми пропонуємо свої варіанти, ви – свої, працюємо, шукаємо компроміси. Я відкритий до співпраці, я усіх чую,” – наголосив Дмитро Габінет, підсумовуючи розмову.