25.02.2020 — 17:53

Цьогоріч на базі Національної академії ДПСУ ім.Б.Хмельницького відбудеться Всеукраїнський вишкіл «Джура-прикордонник»

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Оксана Ситницька та начальник управління молоді і спорту ОДА Володимир Клімов взяли участь в організаційному засіданні щодо проведення в області Всеукраїнського вишколу «Джура-прикордонник». Проведення заходу заплановане на базі Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. Захід проводитиметься вже втретє, до цього такий вишкіл приймала Львівщина і Одещина.

До участі в обговоренні долучилися також  заступник начальника управління — начальник відділу національно-патріотичного виховання та соціальної роботи управління ти соціально-гуманітарного забезпечення Департаменту персоналу Адміністрації Державної прикордонної служби України полковник Юрій Шидлюх, головний спеціаліст відділу національно-патріотичного виховання Міністерства культури, молоді та спорту України Оксана Коновалюк, представники Хмельницької міської ради, а також керівництво та науково-педагогічний склад академії.

Метою вишколу є збільшення чисельності молоді, готової до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України. Захід проводиться з метою залучення мешканців прикордонних районів до національно-патріотичного виховання, створення позитивного іміджу українського військовослужбовця серед дітей та молоді, що сприятиме підготовці молоді до охорони державного кордону у складі державних органів і громадських формувань.

Основні завдання  Всеукраїнського вишколу «Джура-прикордонник» – надати молоді знання та навички для розвитку в прикордонних районах Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), в тому числі за додатковим напрямком «Джура-Прикордонник», зміцнити в молоді компетенції, які сприятимуть всебічному розвитку особистості, зміцнять громадсько-державницьку позицію, що сприятиме охороні державного кордону,  фізично та морально загартувати молодь на засадах цінностей українського козацтва, героїки українських визвольних змагань.

За результатами засідання визначили, що вишкіл «Джури — прикордонник» проведуть у червні 2020 року. Джури — прикордонники будуть відбирати з учнів, що закінчили 9-10 класи. Усього очікується понад 500 учасників.

Джерело