28.02.2020 — 17:50

02.03.2020 року у м.Вінниця проходитимуть громадські обговорення проєкту Закону України «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади). Початок заходу о 10.00 год.

Публічне обговорення пропозицій щодо внесення змін до Конституції України «Конституційне забезпечення децентралізації в Україні – 2020» відбудеться у Вінниці 2 березня за участі представників місцевого самоврядування, профільних асоціацій, експертів та громадськості Вінницької, Тернопільської та Хмельницької областей.

Об 11:00 пройде пресбрифінг за участі радника Прем’єр-міністра України з питань децентралізації Івана Лукері, народних депутатів Віталія Безгіна, Лариси Білозір, Аліни Загоруйко та голови Вінницької ОДА Владислава Скальського.

Адреса проведення заходу:  Вінниця, приміщення ОДА, каб 406.

Посилання на онлайн-трансляцію:

Частина 1 – https://youtu.be/GBZitd2TNgo
Частина 2.1 – https://youtu.be/yzfsYsCQFp0
Частина 2.2 – https://youtu.be/Z28Jnq3Rw9o
Частина 3 – https://youtu.be/uxzH4_0FAC0

Нагадаємо, публічні обговорення змін до Конституції України, які мають закріпити реформовану систему місцевого самоврядування та нову територіальну організацію влади, а також децентралізацію владних повноважень стартували в Києві 25 лютого. Саме такий формат, як публічне обговорення підготовки змін до Основного Закону, ініціювала  держава,  щоб в результаті отримати спільне бачення конституційного фундаменту місцевого самоврядування.

Такі публічні обговорення пройдуть також в Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Чернівецькій, Херсонській, Харківській та Київській областях. До них долучаться представники місцевого самоврядування із сусідніх областей. Таким чином у публічних обговореннях майбутніх конституційних змін візьмуть участь всі регіони – місцеве самоврядування, їх асоціації, експерти, громадськість.

Пропозиції та зауваження просимо надсилати згідно наданої форми (Додаток) на електронну адресу [email protected]