03.03.2020 — 09:28

Розпочала роботу державна «гаряча лінія» для осіб, які постраждали від домашнього насильства

Сервіс цілодобово доступний за номером 15-47. Дзвінки є безкоштовними зі стаціонарних та мобільних телефонів, анонімними та конфіденційними. Оператор кол-центру не просто фіксує звернення чи переадресовує його до відповідних компетентних відомств, а й в онлайн-режимі може надавати психологічну допомогу потерпілим від насильства.

На гарячій лінії: надаються інформаційні, психологічні та юридичні консультації чоловікам та жінкам, які постраждали від домашнього насильства, насильства за ознакою статі, насильства стосовно дітей, або з питань загрози вчинення такого насильства; надається психологічна допомоги потерпілим від домашнього насильства   жінкам, чоловікам, дітям.

Тобто у разі потреби людина отримає практичну інформацію, що робити і куди звертатись при виявленні загрози чи проблеми. Лінія працює у тестовому режимі та є результатом спільної роботи різних міністерств і відомств.

На базі Центру «Ла Страда -Україна»  працює – Національна “гаряча лінія” з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації 0 800 500 335 або 116 123 (короткий номер з мобільного).

Національна дитяча “гаряча лінія”  0 800 500 225 або 116 111 (для дзвінків з мобільного)

Робота “гарячої лінії”

організація роботи Національних „гарячих ліній” з питань запобігання торгівлі людьми, запобігання насильству та захисту прав дітей

надання консультацій з питань виїзду за кордон з метою працевлаштування, навчання, одруження тощо та з питань насильства й захисту прав дітей

надання психологічної допомоги потерпілим від торгівлі людьми та насильства

постійне ведення та оновлення бази даних для надання консультацій по проблемі торгівлі людьми

розробка та видання інформаційних та методичних матеріалів для консультантів телефонів довіри та „гарячих ліній”

організація та проведення тренінгів, круглих столів, семінарів, конференцій та інших заходів для консультантів телефонів довіри та „гарячих ліній”

надання консультацій по електронній пошті з питань виїзду за кордон з метою працевлаштування, навчання, одруження тощо та з питань насильства.

На «гарячій» лінії надаються юридичні, психологічні та інформаційні консультації чоловікам та жінкам щодо питань попередження та протидії домашнього насильства, протидії торгівлі людьми та безпечного виїзду за кордон, питань, пов’язаних з ґендерною дискримінацією та ґендерним насильством, а також щодо захисту прав внутрішньо переміщених осіб.

Дзвінки є безкоштовними зі стаціонарних та мобільних телефонів, анонімними та конфіденційними.