04.03.2020 — 12:06

В рамках програми “Велике будівництво” розпочато реконструкцію Сатанівської ЗОШ

3 березня голова облдержадміністрації Дмитро Габінет ознайомився з ходом робіт з реконструкції Сатанівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, що розпочалися цьогоріч із настанням тепла. Ця школа – одна з 11 загальноосвітніх навчальних закладів, що буде добудована в області в рамках програми Президента України “Велике будівництво”.

Левову частку коштів на реконструкцію виділили із Державного фонду регіонального розвитку, 20% дофінансовує бюджет Сатанівської селищної ОТГ. У попередні роки за кошти ДФРР та місцевого бюджету вже було виконано ремонт двох корпусів цієї школи, а також збудовано сучасний спортивний зал. Тепер настала черга найстарішого корпусу школи, що був збудований майже 90 років тому. Як зазначив у спілкуванні селищний голова Альберт Собков, донедавна понад 120 учнів змушені були навчатися у старому аварійному приміщенні.

Зараз учнів тимчасово переселили в інший корпус і вже з 20 лютого розпочали роботи. Наразі будівельники демонтували дах та стелю у приміщенні. Проєктом передбачається пониження стелі та добудова другого поверху. Як каже Альберт Іванович, завдяки цьому не лише буде створено кращі умови для навчання, а й збільшено кількість навчальних місць, адже школа буде мати статус опорної.

Ознайомившись із приміщеннями навчального закладу, ремонт та добудова яких були виконані раніше, голова ОДА відзначив, що школа дійсно може слугувати прикладом того, як громада має турбуватися про дітей та молодь.

“Це сучасна школа, одна з найкращих в області, з гарними навчальними приміщенням та чудовою спортивною залою. Цього року  за рахунок коштів ДФРР цей об’єкт буде закінчено, і ми плануємо, що вже з 1 вересня діти навчатимуться у нових корпусах. Вони будуть отримувати насправді якісну освіту у відповідних умовах, і навчати їх будуть кваліфіковані педагоги,” – сказав Дмитро Габінет.

Для довідки.

Замовником будівництва є Сатанівська селищна рада, виконавець робіт – ПрАТ “Прогрес” м.Славута. Залишок кошторисної вартості станом на 01.01.2020 року склав 22543,5 тис грн. Передбачено у 2020 році з ДФРР 18000,0 тис грн; коштів місцевого бюджету 4543,5 тис грн.