12.03.2020 — 12:23

43 службових автомобілі вручили першим поліцейським офіцерам громади на Хмельниччині  

Сьогодні на головній площі міста відбулася презентація проєкту «Поліцейський офіцер громади» та вручення 43 службових автомобілів першим поліцейським офіцерам громади в Хмельницькій області.

До участі в заходах долучилися заступник Голови Національної поліції України Олександр Фацевич, керівництво області та міста, представники Посольства США в Україні, голови ОТГ та поліцейські офіцери громади.

Вітаючи учасників зібрання, заступник Голови Національної поліції України, полковник поліції Олександр Фацевич зазначив, що Хмельниччина – п’ятий регіон, який долучився до реформування сектору публічної безпеки Національної поліції. «Сьогодні створюється новий підрозділ, який буде в першу чергу зорієнтований на громади і на допомогу їм. Наразі 57 поліцейських, які пройшли відбір, відповідне навчання і стажування, будуть служити громаді Хмельниччини і її мешканцям”, – сказав Олександр Фацевич.

Загалом, додав він, 118 громад України мають своїх поліцейських. 251 громада уже підписала і взяла участь у проєкті «Поліцейський офіцер громади».

Висловив слова вітання і голова адміністрації Дмитро Габінет: «Найважливішим сьогодні в Україні є безпека наших громадян. Проєкт «Поліцейський офіцер громади» – це важливий крок в напрямку до нашої спільної мети, побудови безпечної України».

Дмитро Анатолійович повідомив, що на сьогодні в громадах активно ремонтуються та облаштовуються приміщення під поліцейські станції, робочі офіси правоохоронців. 20 з них уже відчинили свої двері, ще 15 найближчим часом будуть обладнані.

За його словами, офіцери пройшли стажування і готові до роботи та захисту громадян. Також особливістю проєкту є те, що поліцейський постійно буде знаходитись в громаді, буде знати кожного мешканця, швидко реагувати на ситуації, щоденно забезпечувати порядок на своїй території.

«Шановні поліцейські офіцери громади, пам’ятайте, що ваша віддана служба людям, якісний і справедливий захист законних інтересів кожного громадянина, забезпечений громадський порядок на території  – це ваш вклад в рівень довіри людей до поліції і до держави, це основний показник вашої роботи в громаді», – сказав очільник області.

На завершення голова адміністрації висловив слова вдячності Національній поліції України, Посольству Сполучених Штатів Америки, органам місцевого самоврядування, громадам  за ефективну роботу з реалізації цього проєкту.

Довідково:

В серпні 2019 року 35 керівників ОТГ Хмельницької області підписали Меморандум про співпрацю з поліцією. Офіцери були відібрані і пройшли стажування на Дніпропетровщині.

Так, свідоцтва та ключі від службових автомобілів отримали такі голови та поліцейські ОТГ області як: Білогірської селищної, Ямпільської селищної, Волочиської міської, Війтовецької селищної, Сатанівської селищної, Вовковинецької селищної, Дунаєвецької міської, Дунаєвецької селищної, Смотрицької селищної, Плужненської сільської, Гуменецької сільської, Колибаївської сільської, Староушицької селищної, Красилівської міської, Антонінської селищної ОТГ, Летичівської селищної ради, Меджибіжської селищної, Новоушицької селищної, Полонської міської, Понінківської  селищної, Берездівської сільської, Ганнопільської сільської, Крупецької сільської, Нетішинської міської, Старосинявської селищної, Новоставнецької сільської,  Лісовогринівецької сільської, Розсошанської сільської, Шаровечківської сільської, Чемеровецької селищної, Грицівської селищної та Ленковецької сільської ОТГ.

Реалізація проєкту «Поліцейський офіцер громади» стала можлива завдяки підтримки Уряду Сполучених Штатів Америки. Всього проєкт охоплює усі регіони держави: близько 30 тисяч населених пунктів, де мешкає майже 28 мільйонів громадян.