12.03.2020 — 19:32

На колегії ОДА обговорили питання про внесення змін до обласного бюджету Хмельницької області на 2020 рік

Сьогодні голова обласної державної адміністрації Дмитро Габінет провів позачергове засідання колегії обласної державної адміністрації. До участі у колегії долучилися голова обласної ради Михайло Загородний та керівники структурних підрозділів облдержадміністрації. На порядок денний виносилося питання про внесення змін до обласного бюджету Хмельницької області на 2020 рік.

Директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Сергій Пенюшкевич зазначив, що при уточненні обласного бюджету у І кварталі, в першу чергу, мова йде про розподіл раніше сконцентрованих коштів.

Сконцентрований ресурс складає 196,6 млн.грн., який відповідно до попереднього рішення про обласний бюджет складає 193,9 млн гривень по загальному фонду та 2,7 млн гривень по спеціальному фонду.

Крім цих коштів, збільшується обсяг дохідної частини обласного бюджету на 224,7 млн.грн за рахунок субвенцій з бюджетів інших рівнів, а саме:

 – на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» –  48,5 млн.грн;

– на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів» – 140,0 млн. грн;

– на покращення соціального захисту окремих категорій педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти у 2020 році – 49,7 млн. грн;

– на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження – 4,3 млн. грн;

– на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів –  84,4 тис. грн;

Крім цього, розподіляється вільний залишок коштів, що утворився на початок року в сумі 169,5 млн.грн.

Директор Департаменту наголосив, що особлива увага приділена протипожежним заходам в комунальних закладах. Крім того, що на дану мету вже були передбачені в базовому варіанті бюджету майже 5 млн.грн, даним проектом рішення виділяється ще 25 млн.грн, які підуть на встановлення протипожежних сигналізацій та систем оповіщення, просочення дерев’яних конструкцій, придбання засобів індивідуального захисту органів дихання та засобів пожежогасіння.

Також планується продовжити підтримку громад, в яких необхідно розпочати або продовжити роботи по будівництву, реконструкції, капітальних ремонтах мереж водопостачання. На виконання заходів Програми “Питна вода Хмельниччини” на 2008-2020 роки пропонується виділення коштів з обласного бюджету на вказану мету 56,6 млн. грн у вигляді іншої субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам.

Підсумовуючи сказане, Сергій Адамович наголосив, що планується досить великий об’єм роботи і на це виділяються чималі кошти. На його думку, вони сприятимуть стабільній роботі обласних комунальних закладів і наданню якісних послуг жителям області.

В свою чергу голова адміністрації Дмитро Габінет, звернув увагу розпорядників коштів на важливості цільового використання розподілених коштів.

Також Дмитро Анатолійович акцентував увагу присутніх на тому, що при внесенні змін до обласного бюджету було виділено чималу суму коштів на протипожежні заходи. «Це є нагальна необхідність. Ми всі пам’ятаємо події в місті Одеса та Кам’янець-Подільський. Маємо не допустити таких подій. Тому є потреба у виділенні коштів на такі важливі заходи. Ми маємо забезпечити безпеку під час отримання знань, послуг в лікувальних закладах,» – наголосив голова адміністрації.