23.03.2020 — 13:44

Увага! Благодійна акція “ДИТЯЧЕ СЕРДЕНЬКО, ЖИВИ”!

З 1 квітня по 1 червня 2020 року в Україні проходитиме благодійний збір коштів на кардіореанімаційне обладнання у дитячі лікарні країни під гаслом “Дитяче серденько, живи!”. Мета – придбання медичного обладнання для дитячих лікарень України. Проводить його БФ “Серце до серця”.

Збір коштів відбудеться по всій країні в рамках 15 Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця». Минулого року спільними зусиллями по всій Україні волонтерами зібрано 5 494 449, 24 грн., завдяки яким закуплено і передано дитячим обласним лікарням у безоплатне користування кардіологічне медичне обладнання.

За 14 років діяльності фонду обласним дитячим лікарням було передано у безкоштовне користування медичне обладнання на загальну суму 41 193 282, 65 грн.

Дитяча кардіореанімація стала темою цьогорічного збору коштів.

Загалом щорічно в Україні народжується приблизно 10 000 дітей із вродженими вадами серця, з них близько 1500 немовлят мають критичну ваду серця і потребують невідкладного хірургічного втручання. З самої першої хвилини свого життя такі діти потребують високоспеціалізованого медичного догляду.

Для забезпечення надання спеціалізованої медичної допомоги дітям з вродженими  вадами необхідна велика кількість медичного обладнання, яке часто працює в неперервному режимі і суттєво зношується.

Державні програми фінансування  і закупівлі існують, але потреби настільки великі, що держава повністю все забезпечити не може.

Лікарням необхідні  апарати УЗД із спеціальними датчиками, ангіографи, КТ – і МРТ – установки, кардіографи, апарати для добового запису ЕКГ(холтери). Для лікування пацієнтів після найскладніших хірургічних втручань необхідні кардіомонітори, апарати штучної вентиляції, реанімаційні столики з обігрівом, монітори цілодобового спостереження в дитячій реанімації, інфузійні помпи, пульсоксиметри та багато іншого.

Тому кожний добровільний благодійний внесок – це виличезний внесок в допомогу новонародженим з вродженими вадами серця. Потурбуватись про безпеку та здоров’я малюків – це те найменше, що ми, дорослі, можемо зробити на шляху допомоги дітям.

Долучитись можна зробивши благодійний внесок у скриньку волонтера, або на сайті фонду «Серце до серця», або ж зареєструвавшись волонтером у вашого обласного представника https://sercedoserca.com.ua/oblasni-predstavnyky/ та взяти участь у зборі коштів у вашому місті.