23.03.2020 — 16:00

Станом на 15.00 год. на Хмельниччині випадків зараження коронавірусною інфекцією немає

Про це сказав голова адміністрації Дмитро Габінет під час брифінгу для журналістів щодо ситуації з коронавірусом. Поряд з цим, додав він, в області є дві підозри на коронавірусну інфекцію.

Голова адміністрації розповів про ті основні дії, які були здійсненні Хмельницькою ОДА та різними службами області в контексті боротьби з коронавірусною інфекцією щодо поширення її на території області.

Так, останнім рішенням комісії ТЕБ і НС було запроваджено заборону діяльності всіх ринків на території області, зобов’язано райдержадміністрації спільно з органами місцевого самоврядування забезпечити довіз лікарів до лікувальних закладів.

Також очільник області зауважив, що на даний момент розроблені і відпрацьовані плани перепрофілювання лікарень Хмельницької області. Він нагадав, що базовою лікарнею на першому етапі надання медичної допомоги хворим на COVID-19 є Хмельницька інфекційна лікарня.

«На сьогоднішній день робиться усе, щоб забезпечити даний заклад відповідно до потреби засобами індивідуального захисту, медикаментами, тощо. Зокрема, до кінця тижня має бути поставлено ще 10 тис. комплектів захисного одягу. Також з обласного бюджету виділені відповідні кошти які будуть використані на закупівлю ліків для цієї лікарні», – сказав Дмитро Анатолійович.

Окрім того, Дмитро Габінет зазначив, що вже було придбано засобів індивідуального захисту та дезинфекції на загальну суму біля 3 млн. грн.., які були передані до лікарень Хмельницької області.

«За цей час була проведена величезна робота. Були синхронізовані різні служби, які діють і зрозуміли для себе, який алгоритм дій для них передбачений. На сьогодні область готова до подолання тих наслідків, які можуть бути викликані коронавірусною інфекцією», – зауважив голова адміністрації.

На завершення сказаного Дмитро Анатолійович закликав мешканців області не піддаватися паніці, за необхідності залишатися вдома та бути відповідальними перед собою та людьми навколо себе.