30.03.2020 — 16:18

Медичні заклади області отримали чергову допомогу від соціально-відповідального бізнесу

Про це повідомив голова адміністрації Дмитро Габінет під час сьогоднішнього брифінгу для журналістів.

«Ми дякуємо за ту допомогу, яку сьогодні отримує область, завдяки ініціативі Президента України щодо налагодження співпраці з відповідальним бізнесом у питанні подолання епідемії коронавірусу. Сподіваюся, що ця допомога дасть свої результати і допоможе нам спільно подолати цю недугу. – сказав голова адміністрації. – Ми бачимо, що зараз ситуація з поширенням коронавірусу в області контрольована, тому сподіваюся, що та допомога, яка надана лікувальним закладам як за кошти держави, обласного бюджету, такі і за кошти бізнесу зараз нам не знадобиться і буде використана у майбутньому для профілактики та лікування звичайних хвороб. Але ми маємо бути готові до тих викликів, які сьогодні стоять перед нами».

В свою чергу, представник оперативного штабу по боротьбі з коронавірусом у Хмельницькій області Світлана Павлишина під час брифінгу зазначила, що наразі триває планове забезпечення медзакладів Хмельницької області обладнанням. Вона повідомила, що сьогодні «ЕпіцентрК» передав Хмельницькій інфекційній лікарні сучасний мобільний рентген-апарат, ларингоскоп, шприцеві насоси – 3 шт., захисні комбінезони – 250 шт., окуляри – 83 шт., респіратори – 1000 шт., бахіли та шапочки по 2500 шт., оприскувач для дезінфекції палат 4 шт та інші засоби захисту.

«Оперативний штаб з протидії коронавірусу щодня координує дії з обласною адміністрацією, реагуючи на потреби лікарень та надаючи медичним закладам необхідне обладнання та засоби захисту. Поставки тривають – лікарні Хмельницької області будуть забезпеченні всім необхідним», – додала Світлана Андріївна.

Нагадаємо, що раніше «ЕпіцентрК» вже передав Хмельницькому обласному лабораторному центру найсучасніше обладнання для проведення полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР), що дає можливість виявити COVID-19.

Окрім того, очільник області висловив слова вдячності органам місцевого самоврядування, Хмельницькгазу та представникам бізнесу за надану допомогу у боротьбі з цією недугою, яка сьогодні є на території області.