30.03.2020 — 15:39

Станом на 14.00 в області є 2 підтверджених випадки COVID – 19

Під час сьогоднішнього брифінгу голова адміністрації Дмитро Габінет повідомив, що станом на 14.00 в області є 2 підтверджених випадки COVID – 19 та 2 особи знаходяться у інфекційній лікарні з підозрою на захворювання з коронавірусною інфекцією.

«В цілому ситуація в області залишається контрольованою. Зараз триває постійна робота держави, області і відповідального бізнесу над тим, щоб забезпечити медичні заклади області усім необхідним для надання медичної допомоги хворим на COVID – 19», – сказав Дмитро Габінет.

Голова адміністрації повідомив, що днями Україна отримала чергову партію медичних засобів, необхідних для боротьби з поширенням коронавірусу, які були розподілені між регіонами.

Так, за останні три дні область отримала додатково захисні костюми ( 133 шт), захисні маски N95 (1348 шт.), респіратори (255 шт.), які передані Хмельницькому обласному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Також область отримала інші засоби індивідуального захисту, які будуть розподілені відповідно до потреби між лікарнями області.

Голова адміністрації вкотре звернувся до мешканців області з проханням бути соціально-відповідальними, особливо це стосується тих осіб, які повернулися з-за кордону.