05.07.2016 — 12:56

Ізяславський район. Каскадівці підкорили небо

2

З метою виховання громадянина-патріота України, утвердження любові до Батьківщини, духовності, моральності, шанобливого ставлення до національних надбань українського народу, наслідування найкращих прикладів мужності та звитяги борців за свободу та незалежність України як з історичного минулого, так і захисників, які сьогодні відстоюють суверенітет та територіальну цілісність держави у боротьбі із зовнішньою агресією, а також визначення ефективних механізмів системної взаємодії органів державної влади, органів місцевого самоврядування та інститутів громадянського суспільства у питаннях національно-патріотичного виховання на Ізяславщині проводиться системна робота із реалізації Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016 – 2020 роки, затвердженої Указом Президента України Петра Порошенка №580/2015 від  13 жовтня 2015 року.

Популяризуючи національне військово-патріотичне виховання молоді, відділом освіти, молоді та спорту Ізяславської  районної державної адміністрації  спільно із районною громадською організацією «Рада ветеранів 8 бригади спеціального призначення» на базі Ізяславського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, ліцей» ім.О.Кушнірука відновлено роботу військово-патріотичного клубу «Каскад». На заняттях та в ході відповідних таборувань на базі військової частини А 0553 (м.Хмельницький) вихованці клубу опановують вогневу та повітряно-десантну підготовки, військову топографію, а також з практичного укладання парашутів і підготовки  їх до стрибків.DSC02496

І ось настав той час, коли теорію і практику потрібно з’єднати в одне ціле. Справжнім парашутистом можливо стати лише тоді, коли він відчує неперевершеність вільного падіння. Перший стрибок – це як перший крок дитини. Перед тим, як відважитись на цей важливий вчинок, курсанти досконально вивчали всі тонкощі парашутної справи.

 

2 липня вихованці «Каскаду» відвідали Рівненський авіаційно-спортивний клуб з метою здійснення довгоочікуваної мрії – стрибнути із парашутом. Супроводжував каскадівців голова громадської ради при райдержадміністрації, голова громадської організації «Рада ветеранів 8 окремої бригади спеціального призначення» Василь Тележинський.

По приїзду до авіаційного клубу юні ізяславчани ознайомились із аеродромним життям, поспостерігали за польотами планерів, а також за іншими людьми, котрі здійснювали стрибки, щоб побачити і дізнатися – як це буває.

1

Перед підняттям у небо на літаку каскадівцям розповіли професійні інструктори премудрості парашутної справи. Особливу увагу під час виконання стрибків було зосереджено на забезпечення заходів безпеки.

Юні курсанти-ізяславчани піднялися у небо на літаку, щоб один за одним стрибнути з парашутів. Із кожним підйомом літака вогники в очах підлітків змінювались страхом, та кожен намагався це приховати.

Проте, повернувшись на старт, після стрибка обличчя юних парашутистів різко змінилось – вони були світлі, радісні та щасливі. Адже вони здійснили мужній і рішучий вчинок, перший стрибок із парашутом, який кожен пам’ятатиме усе своє життя.

Разом із ними, для підтримки високого морально-бойового духу, стрибнув із парашутом і Василь Тележинський – в минулому професійний військовий, який здійснив не один десяток стрибків.

DSC02488

По завершенню стрибків кожному курсанту було вручено нагрудний  знак «Парашутист» із відміткою про перший стрибок та відповідне посвідчення.

Як зазначило керівництво  клубу «Каскад», стрибок із парашутом цілком можна порівняти із бойовим завданням. Це випробування на відвагу, сміливість, рішучість. Далеко не кожен зможе ризикнути і зробити крок у небо. Кожен із них відповідально і свідомо готувався до цієї події, завдяки чому стрибки пройшли на відмінно.

День був чудовий, стрибки –  захоплюючі, а враження – незабутні. За оцінками керівництва клубу всі поставлені перед курсантами завдання виконано якісно та у повному обсязі.

7