16.04.2020 — 12:00

Обласний штаб з ліквідації надзвичайної ситуації повідомляє

На 10.00 год. 16.04.2020 року всього з початку епідемії на території Хмельницької області зареєстровано захворювання на коронавірусну інфекцію COVID-19 методом ПЛР у 38 людей, у тому числі у 2 дітей та 14  медпрацівників. Випадки захворювань зареєстровані у жителів міст Хмельницький, Шепетівка, Чемеровецького, Хмельницького, Волочиського, Городоцького районів.

Госпіталізовано 12 людей (0 дітей, 1 медпрацівник), на амбулаторному лікуванні – 21 людина (2 дітей, 11 медпрацівників).

На апараті штучної вентиляції легенів знаходяться 3 людей (0 дітей, 0 медпрацівників):  Хмельницька міська інфекційна лікарня – 2, Шепетівська ЦРЛ – 1 людина.

Коло контактних осіб встановлено, заходи з дезінфекції в приміщеннях перебування людей, що захворіли проведені.

Одна людина перебуває на амбулаторному лікуванні в Кам’янець-Подільському районі, даний випадок МОЗ України зареєстровано в Чернівецькій області.

За останню добу на території області за даними ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» зареєстровано з підозрою на COVID-19 10 людей (0 дітей, 0 медпрацівників): у місті  Хмельницький, Ярмолинецькому, Чемеровецькому, Дунаєвецькому, Хмельницькому, Волочиському районах. Коло контактних осіб встановлюється, дезінфекція проводиться.

Протягом доби здійснено 396 виїздів бригад екстреної медичної допомоги, у тому числі до 4 пацієнтів  з підозрою на COVID-19, які  госпіталізовано, до 4 з ГРВІ, 1 людина госпіталізована, до 2 з пневмонією, госпіталізовано.

Здійснено 7 виїздів мобільних медичних бригад для забору біологічного матеріалу, якими відібрано 33 зразки для лабораторної діагностики методом ПЛР.