16.04.2020 — 16:05

З початку епідемії в області проведено 810 тестів методом ПЛР досліджень

Про це повідомив перший заступник голови адміністрації Роман Примуш під час сьогоднішнього брифінгу щодо ситуації з протидії поширення коронавірусної інфекції на території області.

Посадовець розповів, що наразі на самоізоляції  знаходиться 2 211 осіб, з них 769 ті, що прибули з-за кордону. Здійснено 7 виїздів мобільних бригад на відбір біоматеріалу у осіб з підозрою на COVID -19.  З початку епідемії проведено 810 тестів методом ПЛР досліджень, з них 48 за останню добу. Загальна кількість медиків, які захворіли в області на цю недугу становить 14 осіб, з них, 1 особа одужала, 1 померла, 1 особа знаходиться на лікуванні в медичному закладі, решта на амбулаторному лікуванні. На обсервації в області не перебуває жодної особи.

Також Роман Борисович додав, що продовжується робота щодо забезпечення медичних закладів області засобами індивідуального захисту та засобами дезінфекції. Зокрема, за минулу добу в медичні установи було передано концентрату на 10 тис. літрів дезінфекцій, 900 захисних костюмів, 850 фартухів, 800 комплектів постільної білизни, 230 комплектів біозахисту. Що стосується забезпечення засобами індивідуального захисту в аптечній мережі, то на даний момент ситуація є такою, що аптечні мережі забезпечені засобами індивідуального захисту по усім районам області.

Окрім того, проведено 900 різноманітних заходів дезінфекцій, в тому числі в місцях, де проживали особи в яких виявлено захворювання.