16.04.2020 — 16:29

Маємо щоденно контролювати ситуацію і не розслаблятись, – Д. Габінет

Сьогодні під керівництвом голови обласної державної адміністрації Дмитра Габінета відбулось засідання обласного штабу з ліквідації надзвичайної ситуації. Присутні розглянули питання щодо рівня захворюваності жителів області на COVID-19 та вжиті заходи з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації пов’язаної із поширенням цієї хвороби. Серед іншого обговорено питання стану дотримання карантинних вимог адміністрацією ринку «Дубове», про вжиті заходи щодо припинення поширення коронавірусної інфекції в смт. Чемерівці та про готовність вжиття протиепідемічних заходів на території області  під час святкування Великодніх свят.

Голова облдержадміністрації наголосив на необхідності неухильного дотримання карантинних заходів, які дають можливість вберегти людей від зараження та утримувати, порівняно з іншими областями, низький рівень захворюваності жителів області на COVID-19: «Маємо щоденно контролювати ситуацію і не розслаблятись».

Також сьогодні Дмитро Габінет відвідав Хмельницький ринок «Дубово» з перевіркою щодо дотримання карантинних вимог адміністрацією ринку та продавцями. Встановлено, що правила карантину порушуються адміністрацією ринку. Продавцям, які прибули з різних регіонів України, не доводяться вимоги: 1 особа на 10 квадратних метрів. На керівника адміністрації ринку складено адміністративний протокол за ст. 44-3 КУпАП (Порушення правил щодо карантину). Відтак, голова адміністрації дав доручення Головному управлінню  Держпродспоживслужби в Хмельницькій області та в.о. санітарного лікаря області терміново додатково перевірити всі магазини в містах та районах Хмельниччини щодо дотримання вимог карантину. ГУНП у Хмельницькій області контролювати ситуацію біля ринків області для недопущення самовільної торгівлі.

Щодо нового вогнища захворювання на COVID-19 в Чемеровецькому районі, проведено дезінфекційні заходи, вчора додатково продезінфікували 39 під’їздів багатоповерхівок, взято на дослідження методом ПЛР 362 зразка біоматеріалів, в тому числі у працівників Чемеровецької ЦРЛ та інших хворих, які там перебували. Дослідили вже 43 проби, які є негативними  та виявили ще одного хворого. Встановлено коло всіх контактних осіб в районі. Ситуація на контролі у керівництва облдержадміністрації.

Дмитро Габінет звернув особливу увагу обласного штабу на контроль ситуації в дні святкування Великодня: «Необхідно активізувати роз’яснювальну роботу серед населення, люди мають святкувати вдома і берегти здоров’я своє і своїх близьких, максимально обмежити спілкування. Маємо розірвати ланцюг захворюваності і святкування в сімейному колі нам допоможе».