17.04.2020 — 16:00

Д. Габінет: Область продовжує отримувати допомогу від держави та бізнесу

Сьогодні черговий брифінг для журналістів щодо ситуації з протидії поширення коронавірусної інфекції на теренах області провів голова адміністрації Дмитро Габінет.

Голова адміністрації зазначив, що область продовжує отримувати як державні поставки, так і чергову допомогу від соціально-відповідального бізнесу. “Дякую кожному, хто сьогодні допомагає нам у боротьбі з цією недугою. Ваша допомога і підтримка є відчутною і вагомою. Завдяки наданій допомозі значно поповнено матеріальні резерви медзакладів області”, – сказав Дмитро Анатолійович звертаючись до підприємців області.

Так, за тиждень, що минає, між лікувальними закладами області було розподілено захисних костюмів та фартухів до них у кількості 1000 од. Допомога надійшла від ПАТ «Хмельницькгаз».

ТОВ “Автострада” передало для потреб області 250 комплектів захисних костюмів багаторазового використання, які вже надійшли до Хмельницької інфекційної лікарні та Дунаєвецької ЦРЛ, на черзі – Славутська та Шепетівська ЦРЛ.

Також очільник області висловив слова вдячності ТОВ “ЕпіцентрК”, яке передало чергову поставку біозахисних костюмів у кількості 1200 одиниць та ТОВ “Спільне українсько-німецьке підприємство “2К” за передані 1600 л концентрату для проведення дезінфекції.

Окрім того, область отримала 800 респіраторів, 800 комплектів постільної білизни, 6 тисяч систем виділення РНК коронавірусу, бахіли, захисні окуляри, тощо.

Принагідно, Дмитро Габінет нагадав, що на днях обласна комісія ТЕБ і НС ухвалила низку рішень, які спрямовані на посилення карантинних заходів на території Хмельниччини. Серед головного – у неділю (19.04.20) по всій області має бути встановлений вихідний день, тобто жоден продуктовий магазин, окрім АЗС та аптек, не має працювати.

На завершення, голова адміністрації побажав жителям області у ці Великодні свята щастя, миру, сімейного затишку, а саме головне здоров’я.

Бережіть один одного!