18.04.2020 — 14:06

Обласний штаб з ліквідації надзвичайної ситуації повідомляє

На 10.00 год. 18.04.2020 року всього з початку епідемії на території Хмельницької області зареєстровано захворювання на коронавірусну інфекцію COVID-19 методом ПЛР у 46 людей, у тому числі у 2 дітей та 14  медпрацівників. За останню добу захворіло 6 людей у Чемеровецькому районі.

Випадки захворювань зареєстровані у жителів міст Хмельницький, Шепетівка, Чемеровецького, Хмельницького, Волочиського, Городоцького районів.

На апараті штучної вентиляції легенів знаходяться 3 людей (0 дітей, 0 медпрацівників):  Хмельницька міська інфекційна лікарня – 2, Шепетівська ЦРЛ – 1 людина.

Коло контактних осіб встановлено, заходи з дезінфекції в приміщеннях перебування людей, що захворіли проведені.

Одна людина перебуває на амбулаторному лікуванні в Кам’янець-Подільському районі, даний випадок МОЗ України зареєстровано в Чернівецькій області.

Станом на 18 квітня 2020 року на території області за даними ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» зареєстровано з підозрою на COVID-19 – 15 осіб (1 дитина з м.Хмельницький, 0  медпрацівників).

Випадки підозр зареєстровані у містах Хмельницький,  Старокостянтинів, Камм’янець-Подільський, у Летичівському, Ярмолинецькому, Волочиському, Чемеровецькому, Деражнянському, Теофіпольському, Хмельницькому, Городоцькому  районах.

Коло контактних осіб встановлюється, проводяться заходи з дезінфекції.

За минулу добу обласний лабораторний центр дослідив біоматеріали 74 жителів Чемеровецького району, в тому числі 50 медичних працівників та 24 хворих в  Чемеровецькій ЦРЛ. Результати негативні.

Також досліджено зразки 13 людей з  КНП “Хмельницька міська інфекційна лікарня”, з них 6 медичних працівників. Результати негативні.

Досліджено біоматеріал 6 хворих на пневмонію по Хмельницькій ПМСД. Результати негативні.

Протягом доби здійснено 438 виїздів бригад екстреної медичної допомоги, у тому числі до 2 пацієнтів  з підозрою на COVID-19, яких госпіталізовано, до 9 з ГРВІ, 2 осіб госпіталізовано, до 4 з пневмонією, госпіталізовано.

В області створено ще 2 мобільні медичні бригади, в тому числі 1 додаткова в Чемеровецькому районі для забору біологічного матеріалу. Всього на території області діє 53  бригади.  За минулу добу ними здійснено 6 виїздів та відібрано 49 зразків біологічного матеріалу для лабораторної діагностики методом ПЛР.