22.04.2020 — 15:44

Визначено переможців конкурсу “Кращий знавець знаків спортивних карт”

З 13 по 17 квітня 2020 року Хмельницьким обласним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді було вперше дистанційно проведено відкритий конкурс “Кращий знавець знаків спортивних карт”, який проводився з використанням ресурсу “Kahoot!”.

Учасники, які зареєструвалися для участі у конкурсі, кожного дня отримували на свої електронні скриньки посилання на тести за розділами: “Гідрографія і болота”, “Штучні об’єкти”, “Скелі та камені”, “Рослинність”, “Форми рельєфу”.

П’ять днів тривала запекла боротьба, у якій взяло участь 49 юних орієнтувальників з різних куточків Хмельниччини, з міст Києва та Тернополя. Підсумком конкурсу стало фінальне тестування, яке проводилося на ресурсі “Всеосвіта”.

Конкурс проводився у двох вікових категоріях: старшій (2002-2005 р.н.) та молодшій (2006 р.н. і молодші).

Переможцями у конкурсі “Кращий знавець знаків спортивних карт” у старшій віковій категорії стали: Олександр ПАНЧУК, вихованець гуртка “Спортивне орієнтування”, який працює на базі Радісненської ЗОШ І-ІІІ ст. Красилівського району, Віталій СТЕПАНЧУК та Тімур МЕЛЬНИК – вихованці гуртка “Спортивний туризм” Полонської СЮТур “Обрій”.

У молодшій віковій категорії кращі результати – у Андрія ДОРОФЕЄВА, вихованця гуртка “Географічне краєзнавство” Дунаєвецької СЮТур, Альони ШУРАЄВОЇ, учениці Хмельницької СЗОШ №18 та Анастасії ПЯСКОРСЬКОЇ, вихованки гуртка “Спортивне орієнтування” Хмельницького ОЦТКУМ.

Фінальне тестування включало в себе 34 найскладніші запитання з попередніх тестів. У старшій віковій групі найкраще фінал пройшли: Євгенія ПАЛИГА, Богдана БІЛЯК та Вероніка БЕСКИДЕВИЧ, які усі є вихованками гуртків “Спортивне орієнтування” Хмельницького ОЦТКУМ.

У молодшій віковій групі переможцями стали: Альона ШУРАЄВА, Ангеліна ЯЦЕНТЮК, вихованка гуртка “Географічне краєзнавство” Дунаєвецької СЮТур та Максим ОКСЕНЮК, вихованець гуртка “Пішохідний туризм” Хмельницького ОЦТКУМ.

Переможці будуть нагороджені грамотами Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді.

Бажаємо успіхів в майбутніх стартах на дистанціях спортивного орієнтування!