23.04.2020 — 15:06

Брифінг щодо протидії поширення коронавірусної інфекції на території області

Сьогодні черговий брифінг щодо протидії поширення коронавірусної інфекції на території області провів перший заступник голови адміністрації Роман Примуш.

Він зазначив, що наразі в області продовжується робота щодо забезпечення закладів охорони здоров’я необхідними засобами індивідуального захисту, дезінфекторами, а також медичним обладнанням та препаратами для лікування. Так, завдяки налагодженій роботі голови адміністрації з соціально-відповідальним бізнесом, а також акумуляції коштів вдалося додатково забезпечити медзаклади області захисними костюмами у кількості 10 тис. штук, обладнанням у вигляді спеціалізованих моніторів, рамок для проведення дезінфекцій.

Поряд з цим, додав посадовець, днями область очікує чергову партію гуманітарної допомоги у вигляді засобів індивідуального захисту, медичних препаратів для лікування хворих на COVID-19, тощо.

Також проводиться робота щодо підтримки осіб, які знаходяться на самоізоляції, зокрема доставки продуктів харчування. Нагадаємо, в області на самоізоляції знаходиться 1670 осіб.

Крім того, триває активно робота мобільних бригад, які відбирають проби біоматеріалів в осіб з підозрою на коронавірусну інфекцію. За минулу добу було відібрано 61 пробу.

Будьте здорові. Бережіть себе та своїх близьких!