24.04.2020 — 16:49

Д. Габінет: Чим свідомішими ми зараз будемо, тим менше перебуватимемо в карантинних умовах

Сьогодні черговий брифінг щодо протидії поширення коронавірусної інфекції на території області провів голова адміністрації Дмитро Габінет.

Він розповів, що за минулий тиждень в області значно покращилася ситуація з матеріальним забезпеченням лікарень, завдячуючи підтримці з боку держави та бізнесу. Зокрема, від держави область додатково отримала 900 захисних костюмів, бахіли, маски N95 – 1750 одиниць.

За кошти соціально-відповідального бізнесу, а саме ТОВ “ЕпіцентрК” було придбано моніторів пацієнта – 17 од., інфузійних насосів – 16 шт., рамки дезінфекційні – 10 одиниць.

Окрему подяку очільник області висловив представникам ресторану “Куркуль”, які надають допомогу щодо харчування медпрацівників Хмельницької інфекційної лікарні, частина з яких проживає в готелі “Енеїда”.

Також Дмитро Анатолійович повідомив, що вчора обласною комісією ТЕБ і НС додатково було прийнято низку рішень, зокрема окремо прийнято рішення, які стосуються Чемеровецького району, оскільки там зафіксовано найбільшу кількість хворих на COVID-19. Відтак, у районі передбачено закриття торговельних закладів протягом суботи-неділі починаючи з сьогоднішнього вечора.

Окрім того, органи місцевого самоврядування мають забезпечити разом з Нацполіцією дотримання місцевими жителями заборони на відвідування кладовищ до 3 травня включно.

Голова адміністрації закликав жителів області бути свідомими і утриматися від відвідування кладовищ у поминальні дні. “Наразі саме той час, коли необхідно зменшити масове скупчення людей. Чим свідомішими ми зараз будемо, тим менше перебуватимемо в карантинних умовах”,- сказав Дмитро Габінет.