06.07.2016 — 11:36

В області вже готові придбати три квартири для учасників антитерористичної операції

У Хмельницькій області в поточному році виділено кошти в сумі 1 476 600 гривень на придбання житла для учасників АТО.

З метою забезпечення законності, прозорості та відкритості процесу використання цих коштів в облдержадміністрації була створена Комісія по забезпеченню житлом учасників антитерористичної операції, до складу якої увійшли представники органів влади та громадських організацій, які опікуються вказаними питаннями, а також учасники АТО та члени сімей загиблих.

5 липня під головуванням т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Валерій Олійник чергове засідання цієї Комісії.

DSC_0417У залі були присутні її голова Світлана Лукомська, директор Департаменту соціального захисту населення, члени Комісії, представники місцевих органів влади, учасники антитерористичної операції та члени сімей загиблих, яким заплановано придбати квартири, юристи, нотаріуси, представники забудовників та інші.

У ході засідання було обговорено стан вирішення питання перебування на квартирному обліку сім’ї загиблого в зоні проведення АТО військовослужбовця з Хмельницького району, якій планується придбати двокімнатну квартиру. Члени засідання визначили шляхи узгодження певних юридичних питань, що наразі виникли.

DSC_0420Також були розглянуті варіанти придбання житла для учасників АТО з м.Хмельницького та Полонського району, інвалідів ІІ групи (нижні кінцівки), за Постановою Кабінету Міністрів України від 17.06.2015р. №407, про що доповіли представники місцевих органів влади.

Учасники АТО, для яких планується прибати одно- та двокімнатну квартири, вже визначилися з варіантами, тому вирішено здійснити комісійне обстеження цих житлових площ. У разі позитивного висновку відбудеться процедура купівлі і передачі житла їх майбутнім власникам.